Vraag naar kindervoeding op basis van geitenmelk meer dan verviervoudigd

12 mei 2017

De vraag naar geitenmelk is de afgelopen jaren flink gestegen in Nederland. Dat geldt ook voor de vraag naar kindervoeding op basis van geitenmelk. Een groeiend aantal Nederlandse ouders kiest na de borstvoeding voor een opvolgmelk op basis van geitenmelk. Het Nederlandse Kabrita zag de vraag naar haar Opvolgmelk en Peutermelk op basis van geitenmelk de afgelopen jaren zelfs meer dan verviervoudigen.

Etos

Voor Etos is dit een van de redenen om Kabrita bij alle filialen aan te bieden.“We merken dat ouders steeds bewustere keuzes maken voor hun kleintjes en deze mogelijkheid ook terug willen zien in ons aanbod” zegt Ans Meijer, Categorie Manager Baby binnen Etos. “Door Kabrita in alle filialen op te nemen, bieden wij deze ouders een passend alternatief”.

Bewuste keuze

De meeste ouders kiezen voor geitenmelk vanwege de eiwitsamenstelling en de milde smaak. Vaak zijn het ouders die zelf ook zijn overgestapt op geitenmelk. Bij Kabrita merken ze dat de bewustwording rondom geitenmelk toeneemt. “We krijgen steeds vaker vragen van ouders over de voordelen van geitenmelk en de samenstelling van onze producten”, zegt Susan van Nuland, Marketing Director van Kabrita. “Je merkt aan de gedetailleerdheid van deze vragen dat dit ouders zijn die zelf ook bewust met voeding bezig zijn en voor hun kinderen weloverwogen keuzes willen maken.”

Kabrita

Kabrita Opvolgmelk en Peutermelk combineren de voordelen van Nederlandse geitenmelk met een moderne formulering. De geitenmelk in Kabrita is van de hoogste kwaliteit en wordt geleverd door een selecte groep Nederlandse geitenboeren. Naast de wettelijk verplichte ingrediënten bevat Kabrita kindervoeding zorgvuldig geselecteerde toevoegingen zoals omega 3 vetzuren en voedingsvezels.

Lees ook:

       

Altijd op de hoogte blijven?