Vreugdenhil opent duurzaam hoofdkantoor

Vreugdenhil Dairy Foods heeft het nieuwe hoofdkantoor in Nijkerk officieel geopend. Het pand van de melkpoederproducent is, volgens directeur Jan Vreugdenhil, een van de meest duurzame en energiezuinige hoofdkantoren van Nederland.

Zo zijn bijvoorbeeld uitsluitend duurzame bouwmaterialen gebruikt, bestaan de buitenwanden vooral uit glas en liggen er 170 zonnepanelen op het dak. Ook wordt hemelwater opgevangen om de toiletten door te spoelen.

Warmte-/koudeopslag

Daarnaast beschikt het pand over een installatie voor warmte-/koude-opslag onder de grond, zodat zomerwarmte wordt gebruikt om het pand in de winter te verwarmen en winterkou om het pand in ‘s zomers te koelen.

Het nieuwe hoofdkantoor, langs snelweg A28, vervangt het kantoor in Voorthuizen dat sluit. Het bedrijf verwacht voor de nieuwbouw binnenkort het vijf sterren Breeam.nl Nieuwbouw Oplevercertificaat te ontvangen.

De officiële opening van het nieuwe kantoor, vorige week, was tevens aanleiding om heel Vreugdenhil in een nieuw jasje te steken. De nieuwe look en feel komt ook terug in het logo en de huisstijl van het bedrijf.

Lees ook:

Lees ook
De werkdag van: Iris van der Gun, Holland Jersey

De werkdag van: Iris van der Gun, Holland Jersey

Het ‘speciale biertje’ in de zuivel Iris van der Gun is verantwoordelijk voor de logistiek en operations bij Holland Jersey, een zuivelbedrijf uit Nijkerk dat uitsluitend melk van Jerseykoeien verwerkt tot hoogwaardige zuivelproducten.  Wereldwijd komt zwartbonte Holstein-Friesian het meest voor. Daarnaast worden er in toenemende...

Schuttelaar & Partners en EVMI op zoek naar data

Schuttelaar & Partners en EVMI op zoek naar data

Milieuorganisaties, burgers en overheden: Iedereen lijkt te gruwen van plastic verpakkingen. En zeker van het afval dat dat met zich meebrengt. Waarom blijft het gebruik van plastic dan toch groeien, evenals de afvalberg die dat met zich meebrengt?  Auteur: Erik Kruisselbrink Foto’s: De Brabandere, Colruyt, Erik Kruisselbrink, Pack4food Genoeg...

WNF: Nederland grote aanjager ontbossing

WNF: Nederland grote aanjager ontbossing

Nederland staat in de top 5 van Europese landen die bijdragen aan de wereldwijde ontbossing. Dat stelt het Wereld Natuurfonds in het rapport Stepping Up: The continuing impact of EU consumption on nature.