Vreugdenhil opent duurzaam hoofdkantoor

Vreugdenhil Dairy Foods heeft het nieuwe hoofdkantoor in Nijkerk officieel geopend. Het pand van de melkpoederproducent is, volgens directeur Jan Vreugdenhil, een van de meest duurzame en energiezuinige hoofdkantoren van Nederland.

Zo zijn bijvoorbeeld uitsluitend duurzame bouwmaterialen gebruikt, bestaan de buitenwanden vooral uit glas en liggen er 170 zonnepanelen op het dak. Ook wordt hemelwater opgevangen om de toiletten door te spoelen.

Warmte-/koudeopslag

Daarnaast beschikt het pand over een installatie voor warmte-/koude-opslag onder de grond, zodat zomerwarmte wordt gebruikt om het pand in de winter te verwarmen en winterkou om het pand in ‘s zomers te koelen.

Het nieuwe hoofdkantoor, langs snelweg A28, vervangt het kantoor in Voorthuizen dat sluit. Het bedrijf verwacht voor de nieuwbouw binnenkort het vijf sterren Breeam.nl Nieuwbouw Oplevercertificaat te ontvangen.

De officiële opening van het nieuwe kantoor, vorige week, was tevens aanleiding om heel Vreugdenhil in een nieuw jasje te steken. De nieuwe look en feel komt ook terug in het logo en de huisstijl van het bedrijf.

Lees ook:

Lees ook
Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Online supermarkt Picnic voegt een dun beschermlaagje toe aan avocado’s om deze langer eetbaar te houden. De bescherming is een plantaardig product afkomstig uit de schillen, zaden en pulp van vruchten, dat wordt aangebracht door de Nederlandse leverancier. Klanten van Picnic kunnen de vruchten hierdoor langer gebruiken.

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...

Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Wetenschappers hebben microplastics aangetroffen in vlees, bloed en melk van Nederlandse koeien en varkens. Bijna 80 procent van de geteste vlees- en zuivelproducten bevatte microplastics. Dat blijkt uit een steekproef van de Vrije Universiteit Amsterdam in opdracht van de Plastic Soup Foundation.