Vreugdenhil opent duurzaam hoofdkantoor

Vreugdenhil Dairy Foods heeft het nieuwe hoofdkantoor in Nijkerk officieel geopend. Het pand van de melkpoederproducent is, volgens directeur Jan Vreugdenhil, een van de meest duurzame en energiezuinige hoofdkantoren van Nederland.

Zo zijn bijvoorbeeld uitsluitend duurzame bouwmaterialen gebruikt, bestaan de buitenwanden vooral uit glas en liggen er 170 zonnepanelen op het dak. Ook wordt hemelwater opgevangen om de toiletten door te spoelen.

Warmte-/koudeopslag

Daarnaast beschikt het pand over een installatie voor warmte-/koude-opslag onder de grond, zodat zomerwarmte wordt gebruikt om het pand in de winter te verwarmen en winterkou om het pand in ‘s zomers te koelen.

Het nieuwe hoofdkantoor, langs snelweg A28, vervangt het kantoor in Voorthuizen dat sluit. Het bedrijf verwacht voor de nieuwbouw binnenkort het vijf sterren Breeam.nl Nieuwbouw Oplevercertificaat te ontvangen.

De officiële opening van het nieuwe kantoor, vorige week, was tevens aanleiding om heel Vreugdenhil in een nieuw jasje te steken. De nieuwe look en feel komt ook terug in het logo en de huisstijl van het bedrijf.

Lees ook:

Lees ook
Interview Remko Boom | Meer duurzaamheid kan ook betere producten betekenen

Interview Remko Boom | Meer duurzaamheid kan ook betere producten betekenen

Het beschikken over voldoende voedsel van hoge kwaliteit zonder de aarde te veel uit te putten en te vervuilen, zal de komende decennia een van de grootste uitdagingen zijn in de voedingsmiddelenindustrie.

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Verstegen's Marianne van Keep ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’

Verstegen's Marianne van Keep ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces, kreeg 11 november de titel ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’ toegekend tijdens het Nationaal Sustainability Congres in Hilversum.