Vreugdenhil opent duurzaam hoofdkantoor

Vreugdenhil Dairy Foods heeft het nieuwe hoofdkantoor in Nijkerk officieel geopend. Het pand van de melkpoederproducent is, volgens directeur Jan Vreugdenhil, een van de meest duurzame en energiezuinige hoofdkantoren van Nederland.

Zo zijn bijvoorbeeld uitsluitend duurzame bouwmaterialen gebruikt, bestaan de buitenwanden vooral uit glas en liggen er 170 zonnepanelen op het dak. Ook wordt hemelwater opgevangen om de toiletten door te spoelen.

Warmte-/koudeopslag

Daarnaast beschikt het pand over een installatie voor warmte-/koude-opslag onder de grond, zodat zomerwarmte wordt gebruikt om het pand in de winter te verwarmen en winterkou om het pand in ‘s zomers te koelen.

Het nieuwe hoofdkantoor, langs snelweg A28, vervangt het kantoor in Voorthuizen dat sluit. Het bedrijf verwacht voor de nieuwbouw binnenkort het vijf sterren Breeam.nl Nieuwbouw Oplevercertificaat te ontvangen.

De officiële opening van het nieuwe kantoor, vorige week, was tevens aanleiding om heel Vreugdenhil in een nieuw jasje te steken. De nieuwe look en feel komt ook terug in het logo en de huisstijl van het bedrijf.

Lees ook:

Lees ook
Duurzaam wordt bedrijfsstrategie

Duurzaam wordt bedrijfsstrategie

Duurzame en transparante voedselketens. Hoe is de stand van zaken en wat zijn de toekomstverwachtingen? Drie experts geven hun visie, elk vanuit hun eigen vakgebied. Aan het woord: Koen Boone (Wageningen Economic Research), Eelke Westra (Wageningen Food & Biobased Research) en prof. dr. John Grin, (Universiteit van Amsterdam). “Bedrijven gaan...

Biologische melk direct van de boer

Biologische melk direct van de boer

Een samenwerking van Rechtstreex en Hoeve Rust-hoff maakt het voor het eerst mogelijk om biologische boerderijzuivel uit de regio te kopen. Voorheen was je voor biologische zuivel aangewezen op de supermarkt, maar sinds kort is de melk van Hoeve Rust-hoff verkrijgbaar via 50 afhaalpunten in Rotterdam, Den Haag, Gouda en Dordrecht.

De zeven beloftes van Bonduelle

De zeven beloftes van Bonduelle

Bonduelle heeft als missie om met plantaardige voeding een betere toekomst te creëren. Deze missie is vertaald in zeven beloftes. De onderliggende doelstellingen moeten in 2025 zijn behaald. General manager Ilonka Audenaerde en innovation manager Friek van Helden leggen uit hoe ze dat nastreven. Waarom is dit het moment voor Bonduelle om deze...