Vreugdenhil opent melkpoederfabriek Gorinchem

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de nieuwe energiezuinige productiefaciliteit in Gorinchem officieel geopend. De locatie is ontworpen naar de hoogste normen voor hygiëne en kwaliteit die er op dit moment gelden voor de productie van babymelkpoeder. Er kan per uur 8000 kilo melkpoeder worden geproduceerd.

Met de nieuwe hightech productiefaciliteit is Vreugdenhil beter in staat om in te spelen op de toenemende vraag naar melkpoeder in de wereld, stelt het persbericht.

De nieuwe faciliteit kan jaarlijks 350 miljoen liter melk verwerken. Dat betekent dat de totale capaciteit van Vreugdenhil daarmee toeneemt met bijna een derde.

Warmte hergebruikt

Vreugdenhil wil de meest duurzame melkpoederproducent ter wereld zijn. Zo is de installatie zo zuinig mogelijk gemaakt, wordt warmte hergebruikt en het water in een eigen installatie gezuiverd. Bovendien is alle stroom  groen, deels opgewekt door windmolens van de aangesloten melkveehouders.

Het geproduceerde melkpoeder wordt gebruikt voor melk in landen rond de evenaar, waar geen verse melk beschikbaar is. Ook wordt het melkpoeder verwerkt in producten als ijs, andere zuivelproducten en chocolade.

Verantwoord groeien

De opening van de nieuwbouw werd op 27 mei verricht door Jaap Smit, de commissaris van de koning in Zuid-Holland. Vreugdenhil presenteerde toen ook het duurzaamheidsverslag 2015 ‘Samen verantwoord groeien’. Hierin staat onder meer dat 86 procent van de aangesloten melkveehouders weidegang toepast.

In januari had het bedrijf in Nijkerk ook al een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen. Dit is volgens het bedrijf een van de meest duurzame en energiezuinige hoofdkantoren van Nederland.

Lees ook:

Lees ook
Europees Parlement staat naamgeving vleesvervangers toe

Europees Parlement staat naamgeving vleesvervangers toe

Vrijdag 23 oktober stemde het Europees Parlement over de naamgeving van vleesvervangers. Met een ruime meerderheid werd het voorstel om vleesbenamingen alleen aan vleesproducten toe te kennen verworpen. Wel stemde het Parlement in met een verbod op namen als plantaardige yoghurt.

Zuivelprijs zal flink dalen door coronacrisis

Zuivelprijs zal flink dalen door coronacrisis

Melkveehouders krijgen het zwaar te verduren door de Covid-19-pandemie, waarschuwen economen van Rabobank. De bank verwacht dat de zuivelketen tot ver in 2021 geraakt zal worden door de crisis. Vooral de export zal flink lager uitvallen. Het gaat nu nog goed met zuivelbedrijven. Hamstergedrag van consumenten heeft voor een piek gezorgd in de vraag...

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann leidt FrieslandCampina Ingredients, een van de vier business groups van de zuivelcoöperatie. De Amerikaanse speelde een grote rol bij de recente herstructurering van de ingrediëntentak. Ze vertelt over de reorganisatie, de toekomst voor de ingrediëntentak en haar liefde voor fietsen. Fortmann woont al een aantal jaar in...