Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

bevroren vlees_Pixabay

Foto: Pixabay

De koel- en vrieshuizen in Nederland liggen nog altijd vol met vooral frites en vlees. Dat signaleert de Rabobank. De bank verwacht niet dat dit snel zal afnemen.

Door de lockdown en exportbeperkingen stagneerde de reguliere afzet. In afwachtingen van betere tijden en om voedselverspillingen en afboekingen te voorkomen, stroomden koel- en vrieshuizen vol met agrarische producten als frites, snacks, vlees en vis. De uitval van Nederlandse slachtcapaciteit door corona-besmettingsgevallen bij onder meer Vion en Van Rooi in mei en juni, heeft klaarblijkelijk niet veel afgedaan aan de hoge vleesvoorraden, concludeert Boerenbusiness.

De Rabobank spreekt van een extreme situatie die zal veranderen nu de horeca weer op gang komt. Toch denkt de bank niet dat situatie snel normaliseert. Uit angst voor een tweede virusgolf blijft de vraag naar opslagcapaciteit ook de komende maanden waarschijnlijk groot. De lage energieprijzen helpen hierbij. De bank ziet de trend in de gehele opslagsector. Verder voorziet Rabobank dat de aankomende economische recessie zal leiden tot een verschuiving in consumptie van duurdere naar goedkopere producten. De eerste prijzenslagen tussen supermarktbedrijven tekenen zich inmiddels af.

Foodlog

Lees ook
Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten

Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten

Elbrich Postma, die op 15 januari promoveert aan de Wageningen University & Research (WUR), zocht uit of je eetpatroon verandert als je je reuk- en smaakvermogen verliest. Dit kan onder meer gebeuren als je Covid-19 oploopt.

EVMI jaaroverzicht, deel 1: corona

EVMI jaaroverzicht, deel 1: corona

De laatste dagen van 2020 zijn aangebroken, hoog tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. In 6 delen bladeren we nog eens door de 8 EVMI's die zijn verschenen. Deel 1 staat in het teken van, hoe kan het ook anders, corona.

‘Vlees mag best duurder, maar laat de markt de prijs zetten’

‘Vlees mag best duurder, maar laat de markt de prijs zetten’

De leden van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) zijn niet principieel tegen een verhoging van de vleesprijs. Zij zijn echter van mening dat de markt de prijs moet zetten en dat die niet door middel van een heffing of belasting tot stand moet komen. Ook moet een eventuele prijsverhoging ten goede komen aan de gehele keten, dus ook naar...