Wageningen UR schrapt banen op afdeling Humane voeding

Wageningen University and Research -WUR

De afdeling Humane voeding van Wageningen UR gaat reorganiseren. De afdeling is onderdeel van Agrotechnology and Food Sciences Group (AFSG). Er verdwijnen in totaal elf banen. De reorganisatie is nodig vanwege een verwacht tekort op de begroting van ongeveer een miljoen euro. Dat meldt het universiteitsblad Resource.

Onderzoeksactiviteiten

Met de reorganisatie worden de onderzoeksactiviteiten in de deelgebieden Moleculaire farmacologie, National public health en Diabetes epidemiologie beëindigd. De ingrepen zijn volgens Kees de Graaf, leerstoelhouder Humane voeding noodzakelijk. ‘De afgelopen acht jaar hebben we een groot aantal projecten binnengehaald en veel personeel aangenomen. Maar in 2015 is de financiering teruggelopen en bleek de groei niet structureel gedekt.’

Internationale positie versterken

De Graaf: ‘Door de toenemende concurrentie hebben we strategische keuzes moeten maken, door te kijken waar onze kracht ligt en daarop te focussen.’ De afdeling Humane voeding wil de internationale positie versterken. Daarom een nieuwe weg slaan ze een nieuwe weg in. De afdeling krijgt een nieuwe naam: ‘Human nutrition and health’ en gaat zich richten op de thema’s Global nutrition & health en food en digestion & health.

Lees ook:

 
Lees ook
Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

DSM gaat zich volledig richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Dat betekent dat het bedrijf de bedrijfsstructuur vereenvoudigt.

Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

Greenyard komt met transformatieplan en schrapt 422 banen

Greenyard komt met transformatieplan en schrapt 422 banen

Vandaag publiceerde het noodlijdende Belgische groente- en fruitbedrijf Greenyard zijn transformatieplan. Met het schrappen van ruim vierhonderd banen en de verkoop van de conservendivisie hoopt het bedrijf uit de schulden te komen. Bij de herstructurering staan 422 banen op de tocht, aldus de groente- en fruitleverancier. De meeste ontslagen zullen...