Wageningen UR schrapt banen op afdeling Humane voeding

Wageningen University and Research -WUR

De afdeling Humane voeding van Wageningen UR gaat reorganiseren. De afdeling is onderdeel van Agrotechnology and Food Sciences Group (AFSG). Er verdwijnen in totaal elf banen. De reorganisatie is nodig vanwege een verwacht tekort op de begroting van ongeveer een miljoen euro. Dat meldt het universiteitsblad Resource.

Onderzoeksactiviteiten

Met de reorganisatie worden de onderzoeksactiviteiten in de deelgebieden Moleculaire farmacologie, National public health en Diabetes epidemiologie beëindigd. De ingrepen zijn volgens Kees de Graaf, leerstoelhouder Humane voeding noodzakelijk. ‘De afgelopen acht jaar hebben we een groot aantal projecten binnengehaald en veel personeel aangenomen. Maar in 2015 is de financiering teruggelopen en bleek de groei niet structureel gedekt.’

Internationale positie versterken

De Graaf: ‘Door de toenemende concurrentie hebben we strategische keuzes moeten maken, door te kijken waar onze kracht ligt en daarop te focussen.’ De afdeling Humane voeding wil de internationale positie versterken. Daarom een nieuwe weg slaan ze een nieuwe weg in. De afdeling krijgt een nieuwe naam: ‘Human nutrition and health’ en gaat zich richten op de thema’s Global nutrition & health en food en digestion & health.

Lees ook:

 
Lees ook
U moet de groente uit de Bijlmerbajes hebben

U moet de groente uit de Bijlmerbajes hebben

Waar ooit gevangenen uit hun celramen keken, zullen in de toekomst de kolen opschieten en aardbeien groeien. Studenten van Wageningen Universiteit onderzoeken in elk geval die mogelijkheid, schrijft het Parool. Het voormalige gevangenisterrein van de Bijlmerbajes wordt omgebouwd tot een hippe werk- en woonplek. Vijf van de zes torens gaan tegen de vlakte,...

Nieuwe techniek verbetert onderzoek lekkere gezonde voeding

Nieuwe techniek verbetert onderzoek lekkere gezonde voeding

Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben een techniek ontwikkeld zónder proefpersonen die het onderzoek naar smakelijkere en gezondere voeding en nieuwe medicijnen verbetert. Deze nieuwe aanpak heet ‘receptomics’ en is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Sensors. Receptomics De techniek gebruikt DNA dat codeert voor...

Wageningse studenten helpen scholieren met vragen over wereldvoedselproblemen

Wageningse studenten helpen scholieren met vragen over wereldvoedselproblemen

Wageningse studenten gaan scholieren helpen die met vragen zitten over de wereldvoedselvoorziening, schrijft universiteitsblad Resource. De studenten maken deel uit van het nieuw opgerichte Wageningen Borlaug Youth Institute en coördineren vragen over bijvoorbeeld plantenveredeling, algen, voeding en gezondheid, voedselbeleid en -economie en milieuvraagstukken...