Wakker Dier wil weidefristi

Weidefristi

Wakker Dier waarschuwt consumenten tegen stalmelk in Chocomel en Fristi. Vanaf vandaag zijn op de radio spotjes te horen waarin de dierenwelzijnsorganisatie vertelt dat Fristi en Chocomel deels stalmelk bevatten. "Dat proef je niet, maar dat weet je nu wel!", klinkt het.

Weidegang

Wakker Dier denkt dat veel mensen zich niet realiseren dat Fristi en Chocomel zuivelproducten zijn. "Daarom denken ze nog niet aan weidegang voor de koe." Eén op de drie Nederlandse koeien komt niet buiten.

Wakker Dier: "Totdat Chocomel en Fristi hun verantwoordelijkheid nemen en alle koeien laten grazen, wijzen wij hun klanten op diervriendelijkere alternatieven, zoals bijvoorbeeld biologische chocolademelk of Yokidrink met het weidemelklogo."

Bron: Foodlog

Bron foto: Wakker Dier

Lees ook:

Pinokkio Award voor Wakker Dier (4 januari 2016)

DOC gaat kaas weidemelk maken (5 september 2016)

Lees ook
Wakker Dier: ‘Megagroei aantal megastallen’

Wakker Dier: ‘Megagroei aantal megastallen’

De WUR heeft in opdracht van Wakker Dier de cijfers rondom megastallen in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat het aantal stallen van dit formaat in zeven jaar met 76 procent is gestegen. In 2017 waren er maar liefst 801 megastallen in ons land die huisvesting bieden aan zo’n 75 miljoen dieren. Volgens Wakker Dier zijn de megastallen gebouwd vanuit...

Wakker Dier: Gemaksmixen stimuleren vleesconsumptie

Wakker Dier: Gemaksmixen stimuleren vleesconsumptie

Uit een steekproef van Wakker Dier blijkt dat bijna alle recepten op gemaksmixen vlees bevatten. Daarnaast wordt ook nog meer rood vlees aangeraden dan gezond voor je is. Wakker Dier trekt daarom aan de bel en roept op tot actie. De steekproef van Wakker Dier wees uit dat 90% van de recepten op maaltijdmixen, roerbaksauzen en pakken rijst vlees...

Nederlanders eten nog steeds niet minder vlees

Nederlanders eten nog steeds niet minder vlees

Het vleesverbruik in Nederland was in 2017 even hoog als in 2016. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 steeg de consumptie van vlees ten opzichte van het jaar ervoor. Sinds 2010 is de vleesconsumptie licht gedaald, maar tussen 2005 en 2010 is die juist gestegen, met een verbruikspiek van gemiddeld...