Webinar Foodvalley NL over het upcyclen van reststromen

Voedselresten/voedselverspilling_unsplash

Het ‘upcyclen’ van rest- en zijstromen van landbouw- en voedselproductie, is een van de meest effectieve technologische oplossingen om voldoende en verantwoord voedsel te produceren voor een groeiende wereldbevolking. Er zijn al veel technologische innovaties in ontwikkeling om deze zijstromen te benutten voor voedingsingrediënten en -producten, maar een van de grootste uitdagingen is om deze producten naar de consument te brengen en nieuwe circulaire ketens te creëren.

​Hierover gaat het webinar ‘Upcycling to the consumer’ van Foodvalley NL op 14 februari. Het webinar gaat in op vragen uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de samenleving over de toekomstige markt voor upcycled food. Bijvoorbeeld: wat zijn de verwachtingen van consumenten over upcycled food? En hoe kunnen deze circulaire voedingsproducten onderdeel worden van het verantwoord inkoopbeleid van B2C-bedrijven?

Meer informatie over het webinar en het online bijwonen vind je op de website van Foodvalley NL.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Lidl doneert 1,3 miljoen porties groente en fruit aan Voedselbanken

Lidl doneert 1,3 miljoen porties groente en fruit aan Voedselbanken

Lidl gaat jaarlijks 600.000 kilo groente en fruit doneren aan Voedselbanken Nederland, wat gelijk staat aan ruim 1,3 miljoen porties groente en fruit. Dat maakte de supermarktketen bekend tijdens het jubileumdiner in de Kookfabriek in Utrecht waar Lidl en Voedselbanken Nederland hun 10-jarige samenwerking vierden.

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar stage bij Albert Heijn werd verkozen tot beste product van het jaar. Maar dat is niet alles. In haar laatste...

Voedingsmiddelenindustrie in de media – week 9

Voedingsmiddelenindustrie in de media – week 9

Tekorten aan groente en fruit, een nieuw Food Innovation Park en toestemming voor ontvet krekelpoeder in voedingsmiddelen. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.