Website toont hygiëne Belgische foodbedrijven

foodweb

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft de resultaten van tienduizenden inspecties online gezet. Consumenten kunnen zo checken of de bakker om de hoek of het favoriete restaurant wel hygiënisch is.

Dat bericht Het Nieuwsblad.

De hygiënescore is te bekijken op Foodweb.be. Het gaat om de hygiëne bij bakkers, slagers, viswinkels, cafés, restaurants, 'frituren' en zelfs verkooppunten van boerderijen of schoolkeukens.

Door de naam van de zaak in te geven, krijg je een eenvoudig scoresysteem te zien. De beoordeling loopt van ‘te verbeteren’ tot ‘uitstekend’ en gaat vergezeld van een symbool dat lijkt op de sterren van de hotel- en restaurantgidsen.

Nederland

In Nederland is in juli 2014 gestart met het openbaar maken van inspectiegegevens bij lunchrooms. Die inspectieresultaten kunnen worden bekeken via de app van de horeca-inspectiekaart of op de website van de NVWA. Het is de bedoeling dat zal worden uitgebreid met andere groepen in de horeca, ambachtelijke sectoren en retail.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Inspecties voedingsmiddelenbedrijven (Premium)

Meer over
Lees ook
Schone bakkerij vereist maatwerk

Schone bakkerij vereist maatwerk

Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), onderdeel van Wageningen University en Research evalueerde de hygiënesituatie in een industriële bakkerij. Onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen vond enkele verbeterpunten. Betere samenwerking tussen producent, machinebouwer en schoonmaakbedrijf kan volgens haar de productverspilling als...

Itzu Cleaning verhuist naar Breda

Itzu Cleaning verhuist naar Breda

Met de coronacrisis is hygiëne nog belangrijker geworden. Dat merkt Itzu Cleaning, een schoonmaakbedrijf dat is gespecialiseerd in de voedselverwerkende sector. Het bedrijf verhuist naar een nieuwe locatie in Breda en trekt twee nieuwe managers aan.  Itzu Cleaning is sinds 2014 actief in Nederland. “De jongste jaren neemt het belang...

De risico's van oppervlaktebesmetting

De risico's van oppervlaktebesmetting

Sommige voedselveiligheidsrisico’s zijn hardnekkig. Zo hardnekkig, dat acceptatie op de loer ligt. Maar zijn deze risico’s echt onafwendbaar? Wageningen Food & Biobased Research bracht de afgelopen vier jaar in kaart hoe oppervlakte-besmettingen in de levensmiddelenindustrie ontstaan en wat er tegen te doen is. “Volgens schattingen...