Website toont hygiëne Belgische foodbedrijven

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft de resultaten van tienduizenden inspecties online gezet. Consumenten kunnen zo checken of de bakker om de hoek of het favoriete restaurant wel hygiënisch is.

Dat bericht Het Nieuwsblad.

De hygiënescore is te bekijken op Foodweb.be. Het gaat om de hygiëne bij bakkers, slagers, viswinkels, cafés, restaurants, 'frituren' en zelfs verkooppunten van boerderijen of schoolkeukens.

Door de naam van de zaak in te geven, krijg je een eenvoudig scoresysteem te zien. De beoordeling loopt van ‘te verbeteren’ tot ‘uitstekend’ en gaat vergezeld van een symbool dat lijkt op de sterren van de hotel- en restaurantgidsen.

Nederland

In Nederland is in juli 2014 gestart met het openbaar maken van inspectiegegevens bij lunchrooms. Die inspectieresultaten kunnen worden bekeken via de app van de horeca-inspectiekaart of op de website van de NVWA. Het is de bedoeling dat zal worden uitgebreid met andere groepen in de horeca, ambachtelijke sectoren en retail.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Inspecties voedingsmiddelenbedrijven (Premium)

Meer over
Lees ook
Hoe kunnen sensoren worden geïntegreerd in hygiënische processen?

Hoe kunnen sensoren worden geïntegreerd in hygiënische processen?

Voor niveau- en drukmeetsensoren en niveauschakelaars biedt VEGA een gestandaardiseerd hygiënisch adapterconcept dat voldoet aan EG 1935/2004, FDA, EHEDG en 3-A. Of het nu gaat om een metallische afdichting of om een O-ringafdichting: De sensoren passen op alle standaard hygiënische armaturen en zijn daarmee uitstekend geschikt voor gebruik in de...

Pronomar draagt bij aan hygiëne maatregelen rondom COVID-19

Pronomar draagt bij aan hygiëne maatregelen rondom COVID-19

De voedingsmiddelenindustrie is een van de branches waar hygiëne aan zeer strikte eisen gebonden is. Helemaal sinds de komst van het COVID-19 virus kent dit een nieuw hoogtepunt en worden bedrijven geacht alle richtlijnen en voorschriften voor hygiëne aan te scherpen. Zo merkt Pronomar, leverancier van droogsystemen, een toenemende interesse van voedingsmiddelenbedrijven...

Schone bakkerij vereist maatwerk

Schone bakkerij vereist maatwerk

Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), onderdeel van Wageningen University en Research evalueerde de hygiënesituatie in een industriële bakkerij. Onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen vond enkele verbeterpunten. Betere samenwerking tussen producent, machinebouwer en schoonmaakbedrijf kan volgens haar de productverspilling als...