Website toont hygiëne Belgische foodbedrijven

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft de resultaten van tienduizenden inspecties online gezet. Consumenten kunnen zo checken of de bakker om de hoek of het favoriete restaurant wel hygiënisch is.

Dat bericht Het Nieuwsblad.

De hygiënescore is te bekijken op Foodweb.be. Het gaat om de hygiëne bij bakkers, slagers, viswinkels, cafés, restaurants, 'frituren' en zelfs verkooppunten van boerderijen of schoolkeukens.

Door de naam van de zaak in te geven, krijg je een eenvoudig scoresysteem te zien. De beoordeling loopt van ‘te verbeteren’ tot ‘uitstekend’ en gaat vergezeld van een symbool dat lijkt op de sterren van de hotel- en restaurantgidsen.

Nederland

In Nederland is in juli 2014 gestart met het openbaar maken van inspectiegegevens bij lunchrooms. Die inspectieresultaten kunnen worden bekeken via de app van de horeca-inspectiekaart of op de website van de NVWA. Het is de bedoeling dat zal worden uitgebreid met andere groepen in de horeca, ambachtelijke sectoren en retail.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Inspecties voedingsmiddelenbedrijven (Premium)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Waar leg je de grens?

Waar leg je de grens?

De huidige pandemie vond haar oorsprong in China, maar de volgende zou best wel eens in Nederland kunnen ontstaan. We kampen met de grootste vogelgriepepidemie ooit en de risico’s nemen toe. Hoogleraar virologie Marion Koopmans: “We moeten de hand in eigen boezem steken.”

Lees nu de digitale EVMI Hygiënespecial

Lees nu de digitale EVMI Hygiënespecial

Het blijft een lastig onderwerp, hygiëne. In tijden van corona zijn we daar nog eens extra op gewezen, maar ook zonder corona zijn er genoeg voorbeelden te vinden van hoe ‘makkelijk’ het mis kan gaan. Best een onderwerp om scherp op te zijn én te blijven.

Hygiënisch ontwerp en reinigbaarheid machines voor voedselveiligheid

Hygiënisch ontwerp en reinigbaarheid machines voor voedselveiligheid

ABB – Whitepaper voedselveiligheid Het correct reinigen en ontsmetten van machines is een belangrijk basis voor de hygiëne in voedselverwerkende omgevingen. Het vormt echter tegelijkertijd ook een stevige uitdaging voor voedsel- en drankverwerkers. Het is vaak niet eenvoudig om goed achter, tussen en onder apparatuur en componenten te komen....