Website toont hygiëne Belgische foodbedrijven

2 juli 2015

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft de resultaten van tienduizenden inspecties online gezet. Consumenten kunnen zo checken of de bakker om de hoek of het favoriete restaurant wel hygiënisch is.

Dat bericht Het Nieuwsblad.

De hygiënescore is te bekijken op Foodweb.be. Het gaat om de hygiëne bij bakkers, slagers, viswinkels, cafés, restaurants, 'frituren' en zelfs verkooppunten van boerderijen of schoolkeukens.

Door de naam van de zaak in te geven, krijg je een eenvoudig scoresysteem te zien. De beoordeling loopt van ‘te verbeteren’ tot ‘uitstekend’ en gaat vergezeld van een symbool dat lijkt op de sterren van de hotel- en restaurantgidsen.

Nederland

In Nederland is in juli 2014 gestart met het openbaar maken van inspectiegegevens bij lunchrooms. Die inspectieresultaten kunnen worden bekeken via de app van de horeca-inspectiekaart of op de website van de NVWA. Het is de bedoeling dat zal worden uitgebreid met andere groepen in de horeca, ambachtelijke sectoren en retail.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Inspecties voedingsmiddelenbedrijven (Premium)

Altijd op de hoogte blijven?