Websuper Picnic krijgt € 600 miljoen groeigeld

21 september 2021 Michelle Wijma

Picnic haalt € 600 miljoen op in een nieuwe financieringsronde van de Bill & Melinda Gates Foundation Trust. Het maakt een versnelde uitrol van de online supermarkt mogelijk, met name in Duitsland en Frankrijk.

Op dit moment bezorgt Picnic boodschappen in ruim 200 plaatsen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Voor de langetermijngroei wil de supermarkt investeren in gerobotiseerde fulfilment centers, elektrische voertuigen en een team van software-ontwikkelaars. Daarnaast wordt de investering gebruikt voor verdere technologische innovaties om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. 

Over Picnic

Picnic noemt zichzelf de nieuwe standaard in online boodschappen. De supermarkt brengt voedsel rechtstreeks van de leverancier naar de klant. Medeoprichter Joris Beckers: “Het is een van grootste en belangrijkste uitdagingen van onze generatie om de voedselketen duurzamer te maken. Het was onze missie om een nieuw distributiesysteem van voedsel te ontwerpen dat niet alleen duurzaam is, maar dat ook het doen van boodschappen compleet vernieuwt.”

Altijd op de hoogte blijven?