Welke verpakking wint de Gouden Noot 2018?

24 juli 2018

De finalisten van de verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2018 zijn bekend. Zij bleven over na een oriëntatiefase met 87 ondernemingen, waarvan er 21 naar de eerste ronde gingen. Hieruit selecteerde de vakjury 10 finalisten. De niet-finalisten ontvingen een uitgebreid rapport met de jurybevindingen betreffende hun verpakkingsinnovatie.

Finalisten De Gouden Noot 2018

De tien finalisten voor De Gouden Noot 2018 zijn:

Tweede ronde

De tweede juryronde vindt plaats in oktober 2018. Dan krijgt iedere finalist de gelegenheid zijn/haar innovatie te presenteren aan de voltallige jury onder leiding van juryvoorzitter Prof. Renee Wever. Het wedstrijdsecretariaat geeft al het commentaar vanuit de gehele wereld door aan de jury, die dit vervolgens meeneemt in de discussie met de finalist. De winnaar mag uiteindelijk De Gouden Noot, met daarin de massief gouden walnoot als teken van de beste holistische verpakkingsinnovatie, mee naar huis nemen. Dat gebeurt tijdens de prijsuitreiking op donderdagavond 22 november 2018 in de A’DAM Toren te Amsterdam.

NVC Nederlands Verpakkingscentrum

De Gouden Noot is een vakwedstrijd van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum. Het NVC is de vereniging van bedrijven die het belang erkennen van verpakken als activiteit binnen de gehele supply chain van verpakte producten. Het NVC lidmaatschap, de projecten, informatiediensten en de opleidingen stimuleren het continu verbeteren van het verpakken.

Altijd op de hoogte blijven?