Wereldwijde foodchallenge voor jongeren

TFF

De vijfde editie van de Thought for Food Global Challenge is van start. Jaarlijks organiseert de stichting Thought For Food een wereldwijde Challenge en Summit over voedselveiligheid. Studenten en ondernemers onder de 35 vanuit de hele wereld kunnen deelnemen.

Met de Challenge wil Thought For Food jongeren aantrekken om hun ‘next generation thinking' in te zetten bij het aangaan van de mondiale uitdaging om wereldwijd voedselveiligheid te realiseren. Thought For Food steunt de jonge vernieuwers in het opzetten van voedsel- en landbouwprojecten door middel van een online Design Thinking Lab en Accellerator programma. Dit jaar loopt de competitie van 15 januari tot 4 mei.

Over Thought for Food

Thought for Food is de wereldwijde organisatie die de volgende generatie betrekt en steunt bij ontwikkelen van ideeën gericht op het voeden van meer dan 9 miljard mensen in 2050. De organisatie ondersteunt talent, bespoedigt innovatie en helpt de reputatie van de voedingsmiddelenindustrie te verbeteren.Sinds 2013 heeft de Thought For Food Challenge meer 8.500 jongeren uit 130 landen betrokken en 37 startups gelanceerd van productie tot distributie en consumptie tot afval. Voorbeelden zijn FoPo Food Powder, Biteback, Sparky, Agrilution, Unibiome and AgroSmart.

Lees ook
Minister Schouten beslist voor zomer over mobiele slachthuizen

Minister Schouten beslist voor zomer over mobiele slachthuizen

Eind 2018 startte er een pilot met mobiele slachthuizen, ook wel Mobiele Dodings Unit genoemd. Dieren die niet getransporteerd kunnen worden, maar wel slachtwaardig zijn kunnen in deze unit gedood worden. De verdere verwerking vindt plaats in het slachthuis. Minister Carola Schouten heeft de kamer laten weten dat zij voor de zomer een sluit wil nemen...

"We leven in een laagje poep"

"We leven in een laagje poep"

Ons voedsel is veiliger dan ooit. Geeft dit garanties voor de toekomst? Helaas niet. Trends zoals veelvuldig reizen, voedselimport, de consumptie van rauw voedsel zorgen voor toenemende voedselveiligheidsrisico’s. Ook de dynamiek tussen mens en dier is een factor om goed in de gaten te houden, vindt Merel Langelaar. Bacterieresistentie ligt immers...

De kunst van doeltreffend bemonsteren

De kunst van doeltreffend bemonsteren

‘Meten is weten’ is wel het meest versleten cliché ooit. Bovendien is het in het geval van oppervlaktebesmettingen lang niet altijd waar. “In een Europese fabriek voor zuigelingenvoeding waren alle testen negatief. Toch kon er twee keer in de laatste tien jaar een salmonella-uitbraak optreden”, zegt Universitair docent...