Westland en Veldhuyzen Kaas gaan samenwerken

15 januari 2015

De familiebedrijven Westland Kaas en Veldhuyzen Kaas gaan samenwerken op het gebied van logistieke export en internationale distributie.

Westland brengt de logistieke exportactiviteiten en de distributie van een groot aantal landen onder bij Veldhuyzen Kaas. "Doel van de samenwerking voor beide organisaties is om een nog sterkere positie op de wereldmarkt te realiseren, met speciale focus op het merk Old Amsterdam", stellen beide bedrijven.

Core business

“Als Westland willen we ons nog nadrukkelijker richten op onze core business: de ontwikkeling, marketing en verkoop van merkkazen", legt CEO Henny Westland van Westland uit. "Onze merken zijn inmiddels wereldwijd vertegenwoordigd in tientallen landen. Om ook in de toekomst internationale groei te realiseren gaat exportspecialist Veldhuyzen Old Amsterdam en onze andere kazen naar vele landen distribueren. Veldhuyzen heeft in de loop van de decennia een uitstekende reputatie opgebouwd.”

Dick Veldhuijzen, CEO van Veldhuyzen Kaas, zegt er trots op te zijn naast het eigen assortiment Nederlandse kaasspecialiteiten nu ook Old Amsterdam en andere kazen van Westland te gaan exporteren. "Via ons uitgebreide internationale netwerk zijn we in staat om dit op een efficiënte manier te doen. Door elkaars krachten te benutten zijn we er van overtuigd dat we beide onze internationale marktposities zullen versterken.”

Voor een aantal landen blijft Westland zelf de marketing en sales van de merkkazen richting klant en consument verzorgen.

Lees ook:

Westland Kaasspecialiteiten wint Familiebedrijven Award (18 april 2014)

Altijd op de hoogte blijven?