Westland Kaas en Those Vegan Cowboys lanceren plantaardige kaas

kaas

Afbeelding van lipefontes0 via Pixabay 

Westland Kaas en Those Vegan Cowboys brengen in 2021 een plantaardige alternatief voor kaas op de markt. De partijen vonden elkaar in hun 'gezamenlijke overtuiging dat vegan vooral lekker moet zijn', aldus het persbericht.

Het in Huizen gevestigde Westland Kaas laat kazen produceren voor verschillende Nederlandse zuivelcoöperaties en is eigenaar van de merken Maaslander, Old Amsterdam en Trenta. Binnenkort komt daar dus een nieuw, plantaardig merk bij. Het bedrijf start samen met Those Vegan Cowboys een productenlijn vanuit een gezamenlijke nieuwe onderneming, inclusief nieuwe merknaam.

De kaas wordt eerst nog gemaakt op basis van bestaande plantaardige ingrediënten, maar over enkele jaren hoopt Those Vegan Cowboys plantaardige zuivelalternatieven te gaan verkopen die gemaakt zijn via microbiële fermentatie. Op dit moment werken 23 wetenschappers in Gent aan de ontwikkeling van plantaardige caseïne. Those Vegan Cowboys werd begin 2020 opgericht door Jaap Korteweg, initiatiefnemer van De Vegetarische Slager, en Partij-voor-de-Dieren-senator Niko Koffeman. Lees meer over hun missie in editie 5 van EVMI of klik hier.

Lees ook
Deens bedrijf ontwikkelt plantaardig softijs

Deens bedrijf ontwikkelt plantaardig softijs

Het Deense bedrijf Naturli' produceert plantaardige voedingswaren, waaronder ijs. De afgelopen twee jaar werkten de productontwikkelaars aan plantaardig softijs. Het resultaat is 100 procent groen softijs.

Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

De vleesvervangers van de Britse producent Meatless Farm moeten in de schappen van de Nederlandse supermarkten komen te liggen. Het bedrijf haalde eind 2020 31 miljoen dollar op voor verdere groei van het bedrijf. Het nieuwe internationale hoofdkantoor staat in Amsterdam.

Column: Smaakmaker

Column: Smaakmaker

Auteur: Iwona Brederveld, global product manager Exter Na een periode van afwezigheid, is Exter, het Oernederlandse bedrijf en mede-oprichter van het netwerk IFFI, weer terug in de gelederen. In de afgelopen periode hebben we nog eens extra kunnen zien wat de meerwaarde van netwerken is voor de samenwerking met andere leden. Bij IFFI worden workshops...