Westland Kaas en Those Vegan Cowboys lanceren plantaardige kaas

kaas

Afbeelding van lipefontes0 via Pixabay 

Westland Kaas en Those Vegan Cowboys brengen in 2021 een plantaardige alternatief voor kaas op de markt. De partijen vonden elkaar in hun 'gezamenlijke overtuiging dat vegan vooral lekker moet zijn', aldus het persbericht.

Het in Huizen gevestigde Westland Kaas laat kazen produceren voor verschillende Nederlandse zuivelcoöperaties en is eigenaar van de merken Maaslander, Old Amsterdam en Trenta. Binnenkort komt daar dus een nieuw, plantaardig merk bij. Het bedrijf start samen met Those Vegan Cowboys een productenlijn vanuit een gezamenlijke nieuwe onderneming, inclusief nieuwe merknaam.

De kaas wordt eerst nog gemaakt op basis van bestaande plantaardige ingrediënten, maar over enkele jaren hoopt Those Vegan Cowboys plantaardige zuivelalternatieven te gaan verkopen die gemaakt zijn via microbiële fermentatie. Op dit moment werken 23 wetenschappers in Gent aan de ontwikkeling van plantaardige caseïne. Those Vegan Cowboys werd begin 2020 opgericht door Jaap Korteweg, initiatiefnemer van De Vegetarische Slager, en Partij-voor-de-Dieren-senator Niko Koffeman. Lees meer over hun missie in editie 5 van EVMI of klik hier.

Lees ook
Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Fastfood keten Burger King introduceert twee nieuwe plantaardige producten: een vegan Long Chicken en Nuggets.

Procesinstrumentatie in de kaasfabriek: flowen maar  met die kaas

Procesinstrumentatie in de kaasfabriek: flowen maar met die kaas

Bij de productie van kaas komen verschillende typen procesinstrumentatie kijken. Meten, controleren, bewaken, bewerken, en alles moet met elkaar communiceren. In een kaasfabriek komt bij bijna ieder proces wel een instrument om de hoek.  Voor alle instrumenten geldt dat ze geschikt moeten zijn voor de specifieke eisen die in een voedingsmiddelenproductie...

Seasogood presenteert plantaardige tonijn in blik

Seasogood presenteert plantaardige tonijn in blik

Seasogood brengt onder de naam Happy Tune plantaardige tonijn in het Nederlandse conservenschap. Er zijn drie varianten: Naturel, Olijfolie en Citroen & zwarte peper.