Westland Kaas en Those Vegan Cowboys lanceren plantaardige kaas

kaas

Afbeelding van lipefontes0 via Pixabay 

Westland Kaas en Those Vegan Cowboys brengen in 2021 een plantaardige alternatief voor kaas op de markt. De partijen vonden elkaar in hun 'gezamenlijke overtuiging dat vegan vooral lekker moet zijn', aldus het persbericht.

Het in Huizen gevestigde Westland Kaas laat kazen produceren voor verschillende Nederlandse zuivelcoöperaties en is eigenaar van de merken Maaslander, Old Amsterdam en Trenta. Binnenkort komt daar dus een nieuw, plantaardig merk bij. Het bedrijf start samen met Those Vegan Cowboys een productenlijn vanuit een gezamenlijke nieuwe onderneming, inclusief nieuwe merknaam.

De kaas wordt eerst nog gemaakt op basis van bestaande plantaardige ingrediënten, maar over enkele jaren hoopt Those Vegan Cowboys plantaardige zuivelalternatieven te gaan verkopen die gemaakt zijn via microbiële fermentatie. Op dit moment werken 23 wetenschappers in Gent aan de ontwikkeling van plantaardige caseïne. Those Vegan Cowboys werd begin 2020 opgericht door Jaap Korteweg, initiatiefnemer van De Vegetarische Slager, en Partij-voor-de-Dieren-senator Niko Koffeman. Lees meer over hun missie in editie 5 van EVMI of klik hier.

Lees ook
Plantaardig(er): ook gezonder?

Plantaardig(er): ook gezonder?

De tweede dag van Food Technology wordt geopend door Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Met zijn talk, ‘Tijd voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie,’ wil Seidell het publiek en de maatschappij als geheel prikkelen tot een vruchtbaar debat. Voor ons vakblad Voeding Nu vroegen...

Jan Zandbergen Group start bouw nieuw innovatiecentrum

Jan Zandbergen Group start bouw nieuw innovatiecentrum

CEO Peter-Paul Zandbergen van Jan Zandbergen Group sloeg dinsdag 26 oktober symbolisch de eerste paal in de grond voor de bouw van het nieuwe Food Ontwikkelingscentrum.

Markt plantaardige visvervangers groeit

Markt plantaardige visvervangers groeit

De markt voor plantaardige visvangers zit in de lift. Vergeleken met vleesvervangers is deze nog klein, maar de markt is in opkomst. De verwachting is dat deze markt de komende jaren verder gaat groeien.