Wetenschap om op te vreten

Zuurdesembrood_BBC

De NTR begint vanavond (8 september) met het nieuwe programma 'Wetenschap om op te vreten'.  Het programma is gebaseerd op de Britse serie 'Food - Delicious Science '. Deze driedelige serie toont de wetenschap achter ons eten. Het programma stelt vragen als. Hoe verandert het eten tijdens het koken? Welke chemische processen spelen hierbij een rol? Wat is smaak? En welke rol spelen onze hersenen hierbij?

In de eerste aflevering 'Je bent wat je eet' staat in het teken van vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Baby's krijgen alles binnen via moedermelk. Daarna volgt een zoektocht naar voedsel met dezelfde elementen. De tweede aflevering 'Een kwestie van smaak' verkent de geuren en smaken van voedsel. En de laatste aflevering 'Voedsel voor het brein' bekijkt de invloed van voedsel op de hersenen.

Wetenschap om op te vreten is van 8 tot en met 22 september elke vrijdag te zien om 19.20 op NPO 2.

 
Lees ook
Studenten helpen Heineken met nieuwe uitvindingen

Studenten helpen Heineken met nieuwe uitvindingen

Morgen, 6 februari, lanceert de Technische Universiteit Delft haar nieuwe initiatief X!Delft. Onder andere Heineken mengt zich in dit zogenoemde ‘ecosysteem’ met als doel om nieuwe innovaties te verkennen en ideeën op te doen. Een achttal grote bedrijven heeft zich bij het initiatief aangesloten. Bij deze acht zitten zowel bedrijven...

Brightlands bouwt verder aan voedingsonderzoek in Venlo

Brightlands bouwt verder aan voedingsonderzoek in Venlo

Met de opening van 21 nieuwe Box-in-Boxen en het Nutritional Concepts Lab zijn er nu 52 bedrijven en instellingen gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo. In het eerste kwartaal van 2019 wordt er verder gebouwd en komen er nog eens 31 boxen bij.  De Box-in-Boxen zijn ruimtes van 24m² die bijvoorbeeld ingericht kunnen worden als...

Minder groei en meer concurrentie voor biologische voeding

Minder groei en meer concurrentie voor biologische voeding

De markt voor biologische voeding groeit al geruime tijd harder dan de markt voor reguliere voeding. Die groei zal de komende jaren onder druk komen te staan door toenemende concurrentie, voorspelt RaboResearch. Rabobank voorspelt dat de marktgroei voor biologische producten de komende jaren iets zal afzwakken, maar nog altijd rond de 3-4% zal liggen....