Wetenschappers ontrafelen genoom koffie

10 september 2014

Een groot internationaal team van wetenschappers heeft het genoom van koffie ontrafeld.

De onderzochte soort is de Coffea canephora, beter bekend onder de naam Robusta. Deze soort heeft een krachtiger en scherper smaakprofiel dan de andere voorname bonensoort Arabica. Ontrafeling van het genoom draagt bij aan de verbetering van de opbrengst, verhoogde weerstand tegen ziekte en droogte en een hogere kwaliteit van de boon. Daardoor kan het inkomen van de boer stijgen.

De studie werd geleid door wetenschappers  uit Frankrijk en de VS. Onderzoekers van het Nestlé Research en Development Center in Tours in France waren als enige private partij bij het onderzoek betrokken. Onderzoek naar het genoom maakt deel uit van het programma van Nestlé’s om zich te verzekeren van een duurzaam aanbod van grondstoffen, waaronder cacao en koffie.

De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in Science.

Lees ook: 

Wetenschappers ontrafelen genoom tarwe (6 december 2012)

Wetenschappers ontrafelen genoom tomaat (31 mei 2012)

Genoom aardappel ontrafeld (11 juli 2011)

 

Altijd op de hoogte blijven?