Wijn met chocoladesmaak

Mangone uit Elst introduceert ChocoRosso, rode wijn met een chocoladesmaak en een lichte bubbel, speciaal voor de winter.

Dat meldt vakblad IJs. De wijn heeft een alcoholpercentage van 8 procent, is 'fluwelig', 'vol chocolade', 'lichtzoet' en 'discreet zuur' van smaak. Het bevat sulfiet, maar is glutenvrij.

Bioscopen

ChocoRosso is in Nederland te koop bij verschillende supermarkten, slijterijen, bioscopen en winkels. De wijn kan koud gedronken worden.

Sinds de officiële introductie, 2 weken geleden, zijn ruim 15.000 flessen verkocht en staan er nog ruim 30.000 in behandeling.

Blauwe wijn

Wijnimporteur Mangone was afgelopen zomer ook verantwoordelijk voor de ‘blauwe wijn’-hype in Nederland. Het jonge bedrijf wil elk seizoen met een vernieuwend product op de markt komen.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Nederlandse wijnproductie daalt in 2019

Nederlandse wijnproductie daalt in 2019

Na het topjaar van 2018 blijft de Nederlandse wijnproductie dit jaar achter. De verwacht is 1 miljoen flessen wijn. In 2018 waren dit er 1,25 miljoen. De weersomstandigheden spelen hierbij een grote rol.

Cargill zet in op chocolade met minder suiker

Cargill zet in op chocolade met minder suiker

Cargill investeert vier miljoen euro in haar Belgische fabriek in Moeskroen om chocolade met dertig procent minder suiker te kunnen produceren. Hiermee wil het Amerikaanse familiebedrijf de groeiende nichemarkt van zoetwaren met verlaagde suikergehaltes bedienen. Met een breed assortiment aan suikervervangers en een doseringssysteem kan het suikergehalte...

Meer suiker in snoeprepen dan 25 jaar geleden

Meer suiker in snoeprepen dan 25 jaar geleden

Snackproducenten staan onder grote druk de hoeveelheid zout en suiker in hun producten te verlagen. Maar verschillende chocoladerepen zijn in de afgelopen vijfentwintig jaar juist zoeter geworden, ontdekten Britse onderzoekers. Onderzoekers van Queen Mary University in Londen vonden informatie over de formulering van (in Groot-Brittannië verkochte)...