Wijn met chocoladesmaak

Mangone uit Elst introduceert ChocoRosso, rode wijn met een chocoladesmaak en een lichte bubbel, speciaal voor de winter.

Dat meldt vakblad IJs. De wijn heeft een alcoholpercentage van 8 procent, is 'fluwelig', 'vol chocolade', 'lichtzoet' en 'discreet zuur' van smaak. Het bevat sulfiet, maar is glutenvrij.

Bioscopen

ChocoRosso is in Nederland te koop bij verschillende supermarkten, slijterijen, bioscopen en winkels. De wijn kan koud gedronken worden.

Sinds de officiële introductie, 2 weken geleden, zijn ruim 15.000 flessen verkocht en staan er nog ruim 30.000 in behandeling.

Blauwe wijn

Wijnimporteur Mangone was afgelopen zomer ook verantwoordelijk voor de ‘blauwe wijn’-hype in Nederland. Het jonge bedrijf wil elk seizoen met een vernieuwend product op de markt komen.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland is de grootste importeur van cacaobonen in de wereld. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS. In 2018 importeerde Nederland 1,1 miljard kg cacaobonen. In tien jaar tijd is die hoeveelheid verdubbeld; in 2008 importeerde Nederland 0,56 miljard kg.   Ongeveer de helft van de cacaobonen die Nederland importeert komt uit Ivoorkust. Ook...

‘Gezonde’ chocolade wint in Nederland van andere zoetigheden

‘Gezonde’ chocolade wint in Nederland van andere zoetigheden

Nederlandse consumenten eten minder snoepgoed, maar wel meer chocolade. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van ABN Amro.Sinds 2005 is het aantal snoepwinkels in Nederland met een kwart afgenomen, van 379 toen naar 277 nu. In dezelfde periode daalde het vloeroppervlak van de snoepwinkels met een derde. Uit Noord-Brabant, Limburg en Gelderland...

Biergist heeft wijngist als voorouder

Biergist heeft wijngist als voorouder

Door het genoom van 47 soorten gist te ontcijferen ontdekten biochemici van de universiteit van Rochester, New York, dat biergist nauw verwant is met wijngist. Dat bericht Nature. Vele biersoorten, zoals pils en de Engelse bitters, worden gebrouwen met brouwersgist, Saccharomyces cerevisiae. Ondergistende bieren, zoals Belgische abdijbieren...