Wijn met chocoladesmaak

Mangone uit Elst introduceert ChocoRosso, rode wijn met een chocoladesmaak en een lichte bubbel, speciaal voor de winter.

Dat meldt vakblad IJs. De wijn heeft een alcoholpercentage van 8 procent, is 'fluwelig', 'vol chocolade', 'lichtzoet' en 'discreet zuur' van smaak. Het bevat sulfiet, maar is glutenvrij.

Bioscopen

ChocoRosso is in Nederland te koop bij verschillende supermarkten, slijterijen, bioscopen en winkels. De wijn kan koud gedronken worden.

Sinds de officiële introductie, 2 weken geleden, zijn ruim 15.000 flessen verkocht en staan er nog ruim 30.000 in behandeling.

Blauwe wijn

Wijnimporteur Mangone was afgelopen zomer ook verantwoordelijk voor de ‘blauwe wijn’-hype in Nederland. Het jonge bedrijf wil elk seizoen met een vernieuwend product op de markt komen.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Europese Commissie gaat groente-, fruit- en wijndata documenteren

Europese Commissie gaat groente-, fruit- en wijndata documenteren

De Europese Commissie gaat twee nieuwe marktobservatoria toevoegen aan haar database. Voor groente & fruit, en wijnproducten komt straks een overzicht online met data, marktanalyses en voorspellingen. Het doel van de observatoria is dat producenten meer inzicht krijgen in hun markt. De EU wil zo meer transparantie in haar key-sectoren van de agricultuur....

Cargill lanceert nieuw chocoladeconcept in Nederland

Cargill lanceert nieuw chocoladeconcept in Nederland

Cargill heeft het chocolademerk Veliche Gourmet, gericht op ambachtelijke afnemers, vorige week gelanceerd in Nederland. Op de Horecava-beurs in Amsterdam presenteerde het bedrijf voor het eerst diens Belgische chocolade aan het Nederlandse publiek. Veliche Gourmet Cargill maakt al langer Belgische chocolade onder het merk. Tot dusver was het beschikbaar...

Peruaanse cacaoboeren krijgen eigen chocoladefabriek

Peruaanse cacaoboeren krijgen eigen chocoladefabriek

Chocolatemakers bouwt samen met Peruaanse cacaoboeren een verwerkingsfabriek voor cacao in Peru. De boeren zijn eigenaar van de fabriek en verdienen niet alleen aan hun cacao, maar ook aan de chocolade die ze er zelf van maken. Bianca van der Ha - Foodlog Chocolatemakers is een klein Amsterdams bedrijf dat biologische kwaliteitschocolade...