Willem&Drees gaat CO2-impact van maaltijdboxen berekenen

Willem&Drees

De maaltijdboxen van Willem&Drees zijn vanaf 13 september CO2-neutraal. Dat claimt het bedrijf in een persbericht.

Willem&Drees wil laten zien dat lekker eten ook duurzaam kan zijn. Dat doet het bedrijf door in samenwerking met het milieubewuste Zwitserse bedrijf Eaternity de CO2-impact, of ‘foodprint’, van al zijn maaltijdboxen te berekenen. De volgende stap is dan onderzoeken hoe de 'foodprint' te verkleinen valt en dat wat overblijft te compenseren.

“Met deze stap laten we zien dat duurzaam eten gewoon makkelijk kan en ook nog eens knetterlekker is,” aldus directeur Drees Peter van den Bosch.

Willem&Drees bezorgt biologische producten rechtstreeks van Nederlandse boeren bij klanten thuis. Klanten kunnen kiezen uit boodschappen-, maaltijd- en versboxen vanaf €25 per stuk.

Bron: Foodlog

Lees ook
Omzet voedsel met keurmerk in vier jaar verdubbeld

Omzet voedsel met keurmerk in vier jaar verdubbeld

In vier jaar tijd is de omzet aan voeding met een onafhankelijk gecontroleerd keurmerk voor duurzaamheid in de Nederlandse supermarkten meer dan verdubbeld. Dat meldt onderzoeksbureau IRI naar aanleiding van de publicatie van de meest recente Monitor Keurmerken Retail.

Denemarken ontwikkelt label voor klimaatvriendelijk voedsel

Denemarken ontwikkelt label voor klimaatvriendelijk voedsel

In Denemarken wordt gewerkt aan een klimaatetiketteringssysteem voor voedingsmiddelen. Makkelijk is dat niet, schrijft Food Tank. Denemarken wil tegen 2050 koolstofneutraal zijn, zei de Deense regering in oktober 2018. Om dat plan te realiseren wil de regering samen met supermarkten ook klimaatlabels ontwikkelen voor voedingsmiddelen.  Op...

Voedselindustrie ondervertegenwoordigd in duurzame beleggingsfondsen

Voedselindustrie ondervertegenwoordigd in duurzame beleggingsfondsen

Slecht enkele voedingsmiddelenproducenten krijgen de eer om in een van de beleggingsfondsen van ASN te komen. Alleen bedrijven die aan zeer strenge duurzaamheidscriteria voldoen krijgen goedkeuring van de bank. Samen met externe beheerders selecteert ASN bedrijven die in aanmerking komen voor een van hun beleggingsfondsen. Het team Duurzaamheidsbeleid...