Willemsen (Ojah) start Food for Impact

evmi-willemsen_jeroen2

Jeroen Willemsen is gestart met Food for Impact. Als een van de oprichters van Ojah die vleesvervanger Beeter heeft ontwikkeld, wil hij helpen bij het innoveren in de foodsector. Daarnaast profileert het nieuwe dienstverlenende bedrijf zich als expert op het gebied van eiwittransitie.

Willemsen werkte sinds 1997 eerst als manager business development bij Wageningen UR en Top bv en werd later commercieel directeur bij Ojah, de producent van vleesvervanger Beeter.

Ervaring inzetten

Hij wil met Food for Impact zijn ervaring in de onderzoekswereld en als ondernemer inzetten om innovaties in de foodsector te versnellen en impact te genereren.

Food for Impact in Apeldoorn werkt voor (startende) ondernemers, overheids- en kennisinstellingen en non-profitorganisaties in de food, om een uitvinding te vertalen naar impact.

“In mijn Ojah-tijd klopten veel starters, producenten, overheidsmedewerkers, docenten en studenten aan voor advies”, vertelt hij. “Het stimuleerde me om te starten met Food for Impact.”

Eiwittransitie

De dienstverlener zet ook in versnelling van de eiwittransitie. Zo heeft Willemsen eerder met 22 andere producenten van vleesvervangers het Platform Nieuwe Eiwitproducten (Het Planeet) opgericht.

Vanuit Food for Impact wil Willemsen ‘duurzame eiwitkrachten bundelen en een bijdrage leveren aan de acceptatie van nieuwe eiwitproducten en -concepten’.

Lees ook:

Lees ook
Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers van Purdue University ontwikkelden een methode om metalen oppervlakten te behandelen met antibacteriële peptiden. De techniek kan gebruikt worden om besmettingen in voedselverwerkingsfabrieken te voorkomen.

Webinar over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

Webinar over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

De populariteit van plantaardige vlees- en visvervangers neemt toe. Daarom organiseert de European Algae Biomass Association (EABA) een serie webinars waar verschillende producenten van vlees- en visvervangers op basis van zeewier en algen aan het woord komen.

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Het was vorig jaar een moment van grote verwarring. Op gezag van een onderzoeksbureau stak de NOS de vlag uit: de markt voor nepvlees was zo booming dat vlees nu toch echt op zijn retour leek. Foodlog ontzenuwde dat nieuws: de vleesconsumptie daalt niet. Later was die versie van de waarheid ook te horen vanuit Wageningen.