Jeroen Willemsen is gestart met Food for Impact. Als een van de oprichters van Ojah die vleesvervanger Beeter heeft ontwikkeld, wil hij helpen bij het innoveren in de foodsector. Daarnaast profileert het nieuwe dienstverlenende bedrijf zich als expert op het gebied van eiwittransitie.
Willemsen werkte sinds 1997 eerst als manager business development bij Wageningen UR en Top bv en werd later commercieel directeur bij Ojah, de producent van vleesvervanger Beeter.
Ervaring inzetten
Hij wil met Food for Impact zijn ervaring in de onderzoekswereld en als ondernemer inzetten om innovaties in de foodsector te versnellen en impact te genereren.
Food for Impact in Apeldoorn werkt voor (startende) ondernemers, overheids- en kennisinstellingen en non-profitorganisaties in de food, om een uitvinding te vertalen naar impact.
“In mijn Ojah-tijd klopten veel starters, producenten, overheidsmedewerkers, docenten en studenten aan voor advies”, vertelt hij. “Het stimuleerde me om te starten met Food for Impact.”
Eiwittransitie
De dienstverlener zet ook in versnelling van de eiwittransitie. Zo heeft Willemsen eerder met 22 andere producenten van vleesvervangers het Platform Nieuwe Eiwitproducten (Het Planeet) opgericht.
Vanuit Food for Impact wil Willemsen ‘duurzame eiwitkrachten bundelen en een bijdrage leveren aan de acceptatie van nieuwe eiwitproducten en -concepten’.
Lees ook:
- Mede-oprichter Ojah vertrekt (6 januari 2015)
- Ojah (Beeter) kan exportambities realiseren (3 december 2013)
- Ojah eerste in MKB Innovatie Top 100 (5 juni 2012)
- Producenten vleesvervangers in Het Planeet (26 januari 2012)
- Ojah-fabriek voor Beeter officieel open (8 oktober 2011)