Willy Selten nu echt failliet

DEN BOSCH - De door de paardenvleesaffaire in opspraak geraakte vleesgroothandel Willy Selten uit Oss is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Dat meldt Vlees+.

FNV Bondgenoten vroeg namens 3 Selten-werknemers het faillissement van het bedrijf aan, omdat zij na februari geen loon meer hebben ontvangen.

Het bedrijf gaf eerder aan zelf het faillissement aan te vragen, maar dit was steeds niet gebeurd. Hierdoor konden de werknemers geen uitkering aanvragen.

De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag, 16 april, het faillissement bepaald. Er is een curator aangesteld, meldt Hart van Nederland.

Paardenvleessnippers

De vleesverwerker werd in februari door het Openbaar Ministerie ervan beschuldigd, paardenvleessnippers gemengd te hebben met rundvleessnippers, waarna het verkocht werd als puur rundvlees. Het bedrijf wordt daarom verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

“We zijn vanzelfsprekend blij voor het personeel", reageerde consulent Michiel Al van FNV Bondgenoten op het nieuws. "Faillissement is nooit het doel. Werkgelegenheid is het doel. Maar als het niet anders kan, kan het niet anders.”

'Geen oproep ontvangen'

Willy Selten heeft geen oproep ontvangen en was daarom niet aanwezig op de  faillissementszitting, zei zijn advocaat Frank Peters in een reactie.

De oproep was verstuurd naar het bedrijfspand in Oss en daar zit Willy Selten niet meer omdat hij de huur niet meer kon betalen, legde de advocaat uit op Parool.nl. Peters kon nog niet zeggen of er een hoger beroep komt tegen het faillissement.

Bij het bedrijf werkten 39 mensen in vaste dienst en ongeveer 85 Polen op tijdelijke contractbasis.

Lees ook: