Wilthagen lanceert Zeeuwse Kroepoek

8 november 2017

Bij familiebedrijf Wilthagen op Tholen is Zeeuwse Kroepoek gepresenteerd. Wilthagen is vooral bekend van hun leverworst en knabbelspek, maar begeeft zich nu op een nieuw terrein. De kroepoek is er namelijk in drie varianten: met uien, zeewier en Noordzeegarnalen. “De snack-divisie ontstond een jaar of vijf geleden, vertelt Frank Wilthagen. “We wilden er iets bij gaan doen en zochten naar iets met lokale producten. Het werd uiteindelijk kroepoek van Nederlandse bodem.

Nieuwe ruimte

Voor de productie is dit jaar een compleet nieuwe ruimte gebouwd op het bestaande pand van Wilthagen. Ook werd een productielijn van machines aangeschaft. Omdat garnalen een allergeen zijn, moeten deze apart verwerkt worden. Deze mogen onder geen beding in aanraking komen met de vleesproducten die Wilthagen maakt. Zo’n drie dagen per week wordt er kroepoek gemaakt. Eerst uien, daarna zeewier en tot slot de garnalen. Daarna wordt de hele ruimte grondig gereinigd, zodat bij een nieuwe productiedag er schoon wordt begonnen. Per productiedag worden zo’n 10 à 15.000 zakken kroepoek geproduceerd.

De grondstof wordt verwerkt tot ‘palen’, die gestoomd worden en daarna in dunne plakjes gesneden. De kroepoek wordt bij 200 graden Celsius gebakken en daarna meteen in zakken verpakt. Per 6 gaan ze in een doos en vinden daarna hun weg naar de consument. Landelijk zal de kroepoek bij Jumbo en speciaalzaken liggen. De verwachtingen zijn hooggespannen, verklaart Frank Wilthagen.

Altijd op de hoogte blijven?