Wim Saris wetenschappelijk directeur TIFN

WAGENINGEN - Wim Saris wordt per 1 juni wetenschappelijk directeur van het onderzoeksprogramma Nutrition and Health bij Top Institute Food and Nutrition (TIFN).

Saris is momenteel corporate scientist Human Nutrition bij DSM Food Specialties in Delft (sinds 2005) en hoogleraar met de leerstoel Humane Voeding aan de Universiteit Maastricht (sinds 1988).

DIOgenes
Als coördinator is hij verder op dit moment verantwoordelijk voor het grote Europese onderzoeksprogramma DIOgenes; ‘Dieet, Obesitas en genen’, gericht op nieuwe inzichten en mogelijkheden om overgewicht te voorkomen.

Ook is hij bestuurslid van verschillende (internationale-) organisaties zoals het Netherlands Metabolomics Centre, het Amerikaanse Human Nutrition Institute, het Duitse Kompetenz Network Obesity en het Centre for Advanced Food Studies in Denemarken.

Food for Life
Bovendien heeft hij als voorzitter van de werkgroep Food & Health een grote bijdrage geleverd aan het European Technology Platform Food for Life.

TI Food and Nutrition verwacht dat Saris, met zijn rijke en internationale ervaring, verdere verdieping en inhoud zal geven aan het onderzoeksprogramma van het instituut, op het snijvlak van voeding en gezondheid. 

Lees ook:
'Toewijzen claims grootste loterij ooit' (24 februari 2009)

'Gezondheidsclaim moet kans krijgen' (24 februari 2009)

TIFN bewijst hoe probiotica afweer activeren (4 februari 2009)

'Einde Topinstituut zou klap zijn' (16 oktober 2008)

Jan Maat nieuwe TIFN-directeur (3 september 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over TIFN