Wine Professional Diamond Awards 2018

Wijn

De zestiende editie van Wine Professional opende 7 januari met de uitreiking van de Diamond Awards in Hotel De L'Europe. De awards gingen dit jaar naar Bert Horstman (wijnkoper bij Heisterkamp Wijnkopers), Alessandro Uva (eigenaar Ristorante Mario) en Gert Jan en Francis Zonneveld Piek (Rungis). Wine Professional vindt plaats tijdens de Horecava (8-10 januari, RAI Amsterdam).

De Diamond Awards worden jaarlijks toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. De directeur van The Wine & Food Association Jan van Lissum reikte de awards uit. Juwelier Lyppens ontwierp de prijzen.

De prijswinnaars

Bert Horstman werkt sinds 2003 voor Heisterkamp Wijnkopers. Heisterkamp importeert al 25 jaar zorgvuldig geselecteerde biowijnen uit onder andere Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zweden.

Alessandro Uva richtte in 1967 Ristorante Mario in Neck op. Hij maakt eerlijke, authentiek Italiaanse gerechten waarvan verse seizoenproducten en zorgvuldig bewaarde familierecepten de basis vormen. Daarnaast heeft hij een grote passie voor Italiaanse wijnen.

Gert Jan en Francis Zonneveld Piek zijn eigenaar van Rungis. Met circa 130 werknemers en 4.000 producten is Rungis in bijna 30 jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste horecaleveranciers op het gebied van groente, fruit en kruiden.

Lees ook
Christie’s veilt ruimtewijn

Christie’s veilt ruimtewijn

Bij veilinghuis Christie’s is een bijzondere fles wijn te koop. De wijn is namelijk in de ruimte gerijpt.

Argentijnse wijnmaker laat wijn rijpen op bodem Atlantische Oceaan

Argentijnse wijnmaker laat wijn rijpen op bodem Atlantische Oceaan

De Argentijnse wijnmakers Wapisa hebben hun wijn laten rijpen op de bodem van de oceaan. September 2019 plaatsten ze de eerste lading op verschillende dieptes op de oceaanbodem. Negen maanden later haalden duikers deze weer naar boven.

Twaalf flessen Bordeaux keren terug uit de ruimte

Twaalf flessen Bordeaux keren terug uit de ruimte

Na twaalf maanden in de ruimte landde woensdag 13 januari een SpaceX-ruimtecapsule met daarin 12 flessen Bordeaux in de Golf van Mexico. Experts zijn benieuwd wat de effecten van de ruimtereis op de wijn zijn. Eind februari is er een proeverij.