Wine Professional Diamond Awards 2018

Wijn

De zestiende editie van Wine Professional opende 7 januari met de uitreiking van de Diamond Awards in Hotel De L'Europe. De awards gingen dit jaar naar Bert Horstman (wijnkoper bij Heisterkamp Wijnkopers), Alessandro Uva (eigenaar Ristorante Mario) en Gert Jan en Francis Zonneveld Piek (Rungis). Wine Professional vindt plaats tijdens de Horecava (8-10 januari, RAI Amsterdam).

De Diamond Awards worden jaarlijks toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. De directeur van The Wine & Food Association Jan van Lissum reikte de awards uit. Juwelier Lyppens ontwierp de prijzen.

De prijswinnaars

Bert Horstman werkt sinds 2003 voor Heisterkamp Wijnkopers. Heisterkamp importeert al 25 jaar zorgvuldig geselecteerde biowijnen uit onder andere Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zweden.

Alessandro Uva richtte in 1967 Ristorante Mario in Neck op. Hij maakt eerlijke, authentiek Italiaanse gerechten waarvan verse seizoenproducten en zorgvuldig bewaarde familierecepten de basis vormen. Daarnaast heeft hij een grote passie voor Italiaanse wijnen.

Gert Jan en Francis Zonneveld Piek zijn eigenaar van Rungis. Met circa 130 werknemers en 4.000 producten is Rungis in bijna 30 jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste horecaleveranciers op het gebied van groente, fruit en kruiden.

Lees ook
PerkinElmer lanceert FT-IR platform voor nauwkeurige veiligheidstesten voor vloeibare voedingsmiddelen

PerkinElmer lanceert FT-IR platform voor nauwkeurige veiligheidstesten voor vloeibare voedingsmiddelen

Het bedrijf PerkinElmer lanceert een nieuw FT-IR testplatform voor vloeibare voedingsmiddelen. Dit testplatform komt inclusief software, gestroomlijnde workflows en twee nieuwe instrumenten: de LactoScope 300TM voor het analyseren van zuivel en de LQA 300TM voor wijn.

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de Foodservice Award 2022 zijn bekend. Er zijn twintig genomineerden verspreid over negen categorieën. ’t Stoepje is genomineerd in de categorie Marktkramen, de Keurslager in de categorie Speciaalzaken.

Horecava 2022 gaat niet door

Horecava 2022 gaat niet door

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de beurs van 2022 te annuleren. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor horecaondernemers en die druk blijft voorlopig op de sector liggen. Daarom is volgens de organisatie een evenement als de horecava “ondoenlijk en onwenselijk”.