Wine Professional Diamond Awards 2018

Wijn

De zestiende editie van Wine Professional opende 7 januari met de uitreiking van de Diamond Awards in Hotel De L'Europe. De awards gingen dit jaar naar Bert Horstman (wijnkoper bij Heisterkamp Wijnkopers), Alessandro Uva (eigenaar Ristorante Mario) en Gert Jan en Francis Zonneveld Piek (Rungis). Wine Professional vindt plaats tijdens de Horecava (8-10 januari, RAI Amsterdam).

De Diamond Awards worden jaarlijks toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. De directeur van The Wine & Food Association Jan van Lissum reikte de awards uit. Juwelier Lyppens ontwierp de prijzen.

De prijswinnaars

Bert Horstman werkt sinds 2003 voor Heisterkamp Wijnkopers. Heisterkamp importeert al 25 jaar zorgvuldig geselecteerde biowijnen uit onder andere Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zweden.

Alessandro Uva richtte in 1967 Ristorante Mario in Neck op. Hij maakt eerlijke, authentiek Italiaanse gerechten waarvan verse seizoenproducten en zorgvuldig bewaarde familierecepten de basis vormen. Daarnaast heeft hij een grote passie voor Italiaanse wijnen.

Gert Jan en Francis Zonneveld Piek zijn eigenaar van Rungis. Met circa 130 werknemers en 4.000 producten is Rungis in bijna 30 jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste horecaleveranciers op het gebied van groente, fruit en kruiden.

Lees ook
Duurdere wijn en wijn uit andere landen in 2022

Duurdere wijn en wijn uit andere landen in 2022

Wijnkenners verwachten dat in 2022 de consument meer moet gaan betalen voor wijn. Ook komen de wijnen vaker uit nieuwere wijnlanden als Roemenië, Chili en Zuid-Afrika in plaats van traditionele landen als Frankrijk en Italië. Dat voorspelt RTL Nieuws.

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de vakbeurs voor de horeca te verplaatsen naar het voorjaar 2022. De nieuwe datum is nog niet bekend. De beurs stond gepland voor 10 tot en met donderdag 13 januari. Bij de beurs staat het fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt,...

Inschrijving Horecava Innovation Awards 2022

Inschrijving Horecava Innovation Awards 2022

Foodondernemers kunnen zich weer inschrijven voor de Horecava Innovation Award. Deze prijs voor beste innovatie wordt op de eerste dag de Horecava, op 10 januari 2022, voor de 21e keer uitgereikt. Inschrijven kan nog tot en met 14 oktober.