Wine Professional Diamond Awards 2018

Wijn

De zestiende editie van Wine Professional opende 7 januari met de uitreiking van de Diamond Awards in Hotel De L'Europe. De awards gingen dit jaar naar Bert Horstman (wijnkoper bij Heisterkamp Wijnkopers), Alessandro Uva (eigenaar Ristorante Mario) en Gert Jan en Francis Zonneveld Piek (Rungis). Wine Professional vindt plaats tijdens de Horecava (8-10 januari, RAI Amsterdam).

De Diamond Awards worden jaarlijks toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. De directeur van The Wine & Food Association Jan van Lissum reikte de awards uit. Juwelier Lyppens ontwierp de prijzen.

De prijswinnaars

Bert Horstman werkt sinds 2003 voor Heisterkamp Wijnkopers. Heisterkamp importeert al 25 jaar zorgvuldig geselecteerde biowijnen uit onder andere Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zweden.

Alessandro Uva richtte in 1967 Ristorante Mario in Neck op. Hij maakt eerlijke, authentiek Italiaanse gerechten waarvan verse seizoenproducten en zorgvuldig bewaarde familierecepten de basis vormen. Daarnaast heeft hij een grote passie voor Italiaanse wijnen.

Gert Jan en Francis Zonneveld Piek zijn eigenaar van Rungis. Met circa 130 werknemers en 4.000 producten is Rungis in bijna 30 jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste horecaleveranciers op het gebied van groente, fruit en kruiden.

Lees ook
Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecava, jaarlijks in januari in RAI Amsterdam en de grootste horecavakbeurs van Nederland, wordt als gevolg van de coronacrisis volledig online georganiseerd. Het online evenement wordt gehouden op maandag 1 februari 2021.

Start van de Horecava

Start van de Horecava

Vandaag, 13 januari, om 10.00 openen de deuren van de RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Op de beurs vinden de bezoekers vele innovaties zoals vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematiek, koffiekopje van koffiedrab, chips van vlees...

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Jaarlijks vinden tijdens Horecava de Lekkerste Wedstrijden plaats. Elke deelnemer wordt door de inspecteurs van Houwers Groep grondig gekeurd op een voedselveilige en hygiënische werkwijze. Om het belang van voedselveiligheid extra te benadrukken, roept het inspectiebureau de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020 in het leven.