World Economic Forum voorspelt grote invloed technologie op wereldwijde arbeidsmarkt

Beeld: Pixabay

De WEF voorspelt dat technologische ontwikkeling in tandem met de corona-crisis, grote veranderingen op de wereldwijde arbeidsmarkt teweeg zal brengen. De organisatie voorspelt dat in 2025 85 miljoen van de huidige banen niet meer relevant zijn. Als gevolg van de ontwikkelingen komen er wel 97 miljoen nieuwe banen bij.

Van de medewerkers die op hun positie blijven, verwachten de geïnterviewden dat zij veel moeten bijspijkeren. 94% van de ‘business leaders’ verwacht dat medewerkers nieuwe vaardigheden moeten leren. Veertig procent verwacht dat medewerkers herscholing moeten volgen van zes maanden of korter. 66% van de business leaders verwacht dat herscholing van medewerkers binnen een jaar terug te verdienen.

Food branche

Volgens een groot deel bedrijven in de foodbranche zullen een aantal technologische ontwikkelingen al gangbaar zijn in 2025, zoals Big Data (86%), Internet of Things (88%) en E-commerce (80%). Van andere ontwikkelingen zien slechts weinigen dat gebeuren, zoals de nieuwe generatie materialen (15%), en augmented reality (17%).

Bron: World Economic Forum

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Onderzoekscentrum OnePlanet werkt aan 'internet of plants'-chip

Onderzoekscentrum OnePlanet werkt aan 'internet of plants'-chip

Het nieuwe onderzoekscentrum OnePlanet, een samenwerking tussen Wageningen University & Research, Radboud University en het Belgische onderzoeksinstituut Imec, werkt aan een afbreekbare chip voor gewassen.

‘Food sector loopt decennia achter in technologische innovatie’

‘Food sector loopt decennia achter in technologische innovatie’

Big data, blockchain, geavanceerde robotica en kunstmatige intelligentie; allemaal innovaties die hele branches veranderen. Maar de voedselsector blijft ver achter, stelt een rapport van het World Economic Forum. En dat terwijl die sector juist met wereldwijde problemen kampt die zulke nieuwe systemen zouden kunnen oplossen. “Wereldwijde voedselsystemen...

Nieuw strategisch plan voor Wageningen University & Research

Nieuw strategisch plan voor Wageningen University & Research

Finding answers together. Met dit nieuwe strategische plan roept Wageningen University & Research (WUR) bestaande en nieuwe (inter)nationale partners op tot meer samenwerking. Uitbreiding en intensivering van die samenwerking is noodzakelijk om oplossingen te vinden voor cruciale mondiale uitdagingen. “Meer dan ooit zullen we kennis van...