Wout Dekker nieuwe commissaris bij FrieslandCampina

Wout Dekker_Friesland Campina

Wout Dekker treedt met ingang van 1 juli 2017 toe tot de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Hij wordt tevens voorzitter van de remuneratie- en benoemingscommissie. Hij neemt de plaats in van Peter Elverding, die 12 april wegens gezondheidsredenen stopte.

Wout Dekker

Dekker is momenteel voorzitter van de raad van commissarissen van Randstad Holding en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Van 2010 tot 2016 was hij voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank en van 2007 tot 2014 lid van de raad van commissarissen van Macintosh Retail Group. Van 2000 tot 2012 was hij chief executive officer en voorzitter van het bestuur van Nutreco.

Hij beschikt over een brede ervaring als bestuurder en op het gebied van talent ontwikkeling en remuneratie van executives. Daarom past hij uitstekend in het profiel van voorzitter van de remuneratie- en benoemingscommissie.

De benoeming van Dekker geldt voor de periode 1 juli 2017 tot in december 2020. De Centrale Ondernemingsraad heeft ingestemd met deze benoeming.

Lees ook:

     
Lees ook
Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Een pilot-project met als doel een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2-uitstoot bij FrieslandCampina in Veghel. Hoe verloopt zo'n pilot? Wat zijn de resultaten en welke lessen kunnen we eruit halen? Dat vertellen Ben Nissen en Bas Derissen tijdens hun lezing op Food Technology.

Evert Verhulp lid van Raad van Commissarissen Unilever

Evert Verhulp lid van Raad van Commissarissen Unilever

Beeld: Ruud Zwart via Wikimedia Commons Prof. dr. Evert Verhulp (57) is per 1 september 2021 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Unilever Nederland. Hij volgt daarmee mevrouw mr. Nebahat Albayrak op, die van 2016 tot 2021 commissaris was. Verhulp is expert op het gebied van arbeidsrecht en heeft ervaring in de rechtspraktijk en in de...

Kilometers dode vissen door overstroming bij FrieslandCampina

Kilometers dode vissen door overstroming bij FrieslandCampina

Door een ongeluk bij FrieslandCampina in Bedum (Groningen), waarbij 45.000 liter wei het kanaal Boterdiep instroomde, is massale vissterfte ontstaan.