Wout Dekker nieuwe commissaris bij FrieslandCampina

4 juli 2017

Wout Dekker treedt met ingang van 1 juli 2017 toe tot de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Hij wordt tevens voorzitter van de remuneratie- en benoemingscommissie. Hij neemt de plaats in van Peter Elverding, die 12 april wegens gezondheidsredenen stopte.

Wout Dekker

Dekker is momenteel voorzitter van de raad van commissarissen van Randstad Holding en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Van 2010 tot 2016 was hij voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank en van 2007 tot 2014 lid van de raad van commissarissen van Macintosh Retail Group. Van 2000 tot 2012 was hij chief executive officer en voorzitter van het bestuur van Nutreco.

Hij beschikt over een brede ervaring als bestuurder en op het gebied van talent ontwikkeling en remuneratie van executives. Daarom past hij uitstekend in het profiel van voorzitter van de remuneratie- en benoemingscommissie.

De benoeming van Dekker geldt voor de periode 1 juli 2017 tot in december 2020. De Centrale Ondernemingsraad heeft ingestemd met deze benoeming.

Lees ook:

     

Altijd op de hoogte blijven?