WUR benoemt buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour

2017-11-20 WUR Zandstra_Liesbeth 2014_10_19_1200x800 1

De raad van bestuur van Wageningen University & Research heeft onderzoeker Liesbeth Zandstra benoemd tot buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour.

Prof.dr.ir. E.H. (Liesbeth) Zandstra (1971) is benoemd tot buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour. De nieuwe leerstoel is ondergebracht bij de leerstoel Sensoriek en eetgedrag (Sensory Science and Eating Behaviour) onder leiding van prof. Kees de Graaf. Deze buitengewone leerstoel (0,2 fte) wordt gefinancierd door Unilever R&D Vlaardingen.

Liesbeth Zandstra is werkzaam bij Unilever R&D Vlaardingen als Science Leader Reward and Behaviour. Zij studeerde af in Wageningen in 1995 bij Humane voeding waar ze vervolgens haar promotieonderzoek verrichtte. Na haar promotie in 2000 ging ze bij Unilever R&D Vlaardingen aan de slag. In diverse functies deed ze ervaring op in onderzoek, het leiden van teams en programmamanagement. In haar werk concentreert zij zich op lange termijn uitdagingen zoals de zoektocht naar nieuwe wegen om de gezonde en duurzame keuze ook de gemakkelijke en voorkeurskeuze te laten zijn voor consumenten.

Meer over
Lees ook
Screening van gefermenteerde producten | Snelle ontwikkeling van plantaardige voedingsmiddelen

Screening van gefermenteerde producten | Snelle ontwikkeling van plantaardige voedingsmiddelen

Bij de ontwikkeling van nieuwe gezonde en duurzame voedingsproducten kan fermentatie van plantaardige grondstoffen een belangrijke rol spelen. Het kan helpen om de juiste smaak, textuur en houdbaarheid te krijgen. Wageningse onderzoekers bedachten een snelle methode om de met fermentatie verkregen producten te screenen op gewenste eigenschappen.

Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Dat concludeert de Wageningen Live Stock Research in een vergelijkend onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Wakker Dier. Wageningen stelde op basis van reeds bekend onderzoeksmateriaal vast dat Nederlandse boeren vleeskippen, varkens en kalveren de afgelopen tien jaar een beter leven hebben kunnen bieden door verbeterde wetten en eisen van supermarkten.

Oerhollandse bananen uit innovatieve kas

Oerhollandse bananen uit innovatieve kas

Eind november zijn in Ede zo’n 1600 bananen van Hollandse bodem geoogst in de unieke kas van Neder Banaan. De bananen worden verwerkt tot gebakjes, bier, vleesvervangers en zelfs lingerie. Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) doen onderzoek in de kas.