WUR benoemt buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour

2017-11-20 WUR Zandstra_Liesbeth 2014_10_19_1200x800 1

De raad van bestuur van Wageningen University & Research heeft onderzoeker Liesbeth Zandstra benoemd tot buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour.

Prof.dr.ir. E.H. (Liesbeth) Zandstra (1971) is benoemd tot buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour. De nieuwe leerstoel is ondergebracht bij de leerstoel Sensoriek en eetgedrag (Sensory Science and Eating Behaviour) onder leiding van prof. Kees de Graaf. Deze buitengewone leerstoel (0,2 fte) wordt gefinancierd door Unilever R&D Vlaardingen.

Liesbeth Zandstra is werkzaam bij Unilever R&D Vlaardingen als Science Leader Reward and Behaviour. Zij studeerde af in Wageningen in 1995 bij Humane voeding waar ze vervolgens haar promotieonderzoek verrichtte. Na haar promotie in 2000 ging ze bij Unilever R&D Vlaardingen aan de slag. In diverse functies deed ze ervaring op in onderzoek, het leiden van teams en programmamanagement. In haar werk concentreert zij zich op lange termijn uitdagingen zoals de zoektocht naar nieuwe wegen om de gezonde en duurzame keuze ook de gemakkelijke en voorkeurskeuze te laten zijn voor consumenten.

Meer over
Lees ook
WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

Kaas is lastig na te maken. Plantaardige alternatieven hebben meestal niet dezelfde smaak en structuur als kaas van koemelk. Daarom doet Etske Bijl, onderzoeker Food Quality and Design aan Wageningen University & Research. met haar team onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame en voedzame kaas te maken met behulp van micro-organismen.

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Bij de beoordeling van nationale voedingsrichtlijnen moet ook gekeken worden naar de milieu-impact van voedselproductie, schrijft Wageningen University & Research naar aanleiding van een internationale studie. Aangepaste richtlijnen zouden volgens de studie in Nederland kunnen bijdragen aan een aanzienlijke daling van zowel het grondgebruik voor voedselproductie...

Universiteitsfonds Wageningen kondigt Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award aan

Universiteitsfonds Wageningen kondigt Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award aan

Het Universiteitsfonds Wageningen heeft een nieuwe, jaarlijks uit te reiken award aangekondigd: de Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award. Dit is een stimuleringsprijs voor innovatieve ondernemers die zich richten op wereldwijde klimaat- en voedselzekerheidsvraagstukken en maximaal zeven jaar bezig zijn.