WUR benoemt buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour

2017-11-20 WUR Zandstra_Liesbeth 2014_10_19_1200x800 1

De raad van bestuur van Wageningen University & Research heeft onderzoeker Liesbeth Zandstra benoemd tot buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour.

Prof.dr.ir. E.H. (Liesbeth) Zandstra (1971) is benoemd tot buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour. De nieuwe leerstoel is ondergebracht bij de leerstoel Sensoriek en eetgedrag (Sensory Science and Eating Behaviour) onder leiding van prof. Kees de Graaf. Deze buitengewone leerstoel (0,2 fte) wordt gefinancierd door Unilever R&D Vlaardingen.

Liesbeth Zandstra is werkzaam bij Unilever R&D Vlaardingen als Science Leader Reward and Behaviour. Zij studeerde af in Wageningen in 1995 bij Humane voeding waar ze vervolgens haar promotieonderzoek verrichtte. Na haar promotie in 2000 ging ze bij Unilever R&D Vlaardingen aan de slag. In diverse functies deed ze ervaring op in onderzoek, het leiden van teams en programmamanagement. In haar werk concentreert zij zich op lange termijn uitdagingen zoals de zoektocht naar nieuwe wegen om de gezonde en duurzame keuze ook de gemakkelijke en voorkeurskeuze te laten zijn voor consumenten.

Meer over
Lees ook
Foodwatch over transparantie hoogleraren: ‘WUR komt belofte niet na’

Foodwatch over transparantie hoogleraren: ‘WUR komt belofte niet na’

Een derde van de bijzonder hoogleraren voeding van Wageningen University & Research (WUR) is nog steeds niet transparant over diens werkzaamheden buiten de universiteit. Dat constateert voedselwaakhond foodwatch een half jaar na hun eerste rapport over de kwestie.

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een zelftest ontwikkeld waarmee consumenten in de toekomst thuis voedingsproducten kunnen testen op allergenen.

Geen geld voor megaproject FoodSwitch Wageningen UR

Geen geld voor megaproject FoodSwitch Wageningen UR

Het FoodSwitch-voorstel van Wageningen UR zou zich gaan richten op persoonlijk uitgebalanceerde voeding, de hoogste efficiency bij het gebruik van eiwitten, circulariteit in voedselketens in combinatie met biotechnologie, kunstmatige intelligentie en robotica.