WUR benoemt buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour

2017-11-20 WUR Zandstra_Liesbeth 2014_10_19_1200x800 1

De raad van bestuur van Wageningen University & Research heeft onderzoeker Liesbeth Zandstra benoemd tot buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour.

Prof.dr.ir. E.H. (Liesbeth) Zandstra (1971) is benoemd tot buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour. De nieuwe leerstoel is ondergebracht bij de leerstoel Sensoriek en eetgedrag (Sensory Science and Eating Behaviour) onder leiding van prof. Kees de Graaf. Deze buitengewone leerstoel (0,2 fte) wordt gefinancierd door Unilever R&D Vlaardingen.

Liesbeth Zandstra is werkzaam bij Unilever R&D Vlaardingen als Science Leader Reward and Behaviour. Zij studeerde af in Wageningen in 1995 bij Humane voeding waar ze vervolgens haar promotieonderzoek verrichtte. Na haar promotie in 2000 ging ze bij Unilever R&D Vlaardingen aan de slag. In diverse functies deed ze ervaring op in onderzoek, het leiden van teams en programmamanagement. In haar werk concentreert zij zich op lange termijn uitdagingen zoals de zoektocht naar nieuwe wegen om de gezonde en duurzame keuze ook de gemakkelijke en voorkeurskeuze te laten zijn voor consumenten.

Meer over
Lees ook
WUR coördineert Europees onderzoek naar dierenwelzijn

WUR coördineert Europees onderzoek naar dierenwelzijn

Onderzoekers van Wageningen University & Research gaan het Europese onderzoeksproject mEATquality coördineren. Het project onderzoekt het verband tussen dierenwelzijn en vleeskwaliteit.

Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten

Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten

Elbrich Postma, die op 15 januari promoveert aan de Wageningen University & Research (WUR), zocht uit of je eetpatroon verandert als je je reuk- en smaakvermogen verliest. Dit kan onder meer gebeuren als je Covid-19 oploopt.

Gebrek aan transparantie bij Wageningen University wordt hersteld

Gebrek aan transparantie bij Wageningen University wordt hersteld

Begin november publiceerde Foodwatch een onderzoeksrapport waarin staat vermeld dat bijna de helft van de 24 bijzonder hoogleraren voeding van Wageningen University & Research (WUR) niet transparant zijn over hun nevenwerkzaamheden. De WUR erkent de constatering van Foodwatch en past de tekortkomingen aan.