WUR start vijf nieuwe masteropleidingen met focus op duurzaamheid
Met ingang van het academisch jaar 2022-2023 vervangt Wageningen University & Research de MSc Management, Economics and Studies (MME) met vijf nieuwe bedrijfs- en economie gerelateerde programma's met een sterke focus op duurzaamheid.
Programmadirecteur Paul Berentsen: "MME kreeg in 2018 een goede beoordeling van de visitatiecommissie. Maar we kregen ook feedback van studenten dat het programma te breed was, een duidelijk profiel miste, en dat ze meer diepgang wilden." Na een onderzoek naar de diepgang en het profiel van MME kreeg de universiteit groen licht voor de ontwikkeling van vijf specialistische masters met meer focus. “Dat geeft onze afgestudeerden een sterker profiel voor potentiële werkgevers. En als echte verbinders leren onze studenten nog meer om met mensen van verschillende achtergronden en afdelingen samen te werken.”
De nieuwe programma's:
- Sustainable Business and Innovation
- Supply Chain Analytics
- Consumer Studies
- Economics of Sustainability
- Governance of Sustainability Transformations
Samen met de betrokken leerstoelgroepen heeft WUR de inhoud van de programma’s geplaatst in de context van de maatschappelijke uitdagingen van vandaag. Zo hebben de meeste masters een vak over de grote uitdagingen van duurzaamheid. Daarnaast is er veel aandacht voor de agro-food sector.
Bron: WUR
Thema's
Meer over
Lees ook
Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen
Bij de beoordeling van nationale voedingsrichtlijnen moet ook gekeken worden naar de milieu-impact van voedselproductie, schrijft Wageningen University & Research naar aanleiding van een internationale studie. Aangepaste richtlijnen zouden volgens de studie in Nederland kunnen bijdragen aan een aanzienlijke daling van zowel het grondgebruik voor voedselproductie...
Universiteitsfonds Wageningen kondigt Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award aan
Het Universiteitsfonds Wageningen heeft een nieuwe, jaarlijks uit te reiken award aangekondigd: de Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award. Dit is een stimuleringsprijs voor innovatieve ondernemers die zich richten op wereldwijde klimaat- en voedselzekerheidsvraagstukken en maximaal zeven jaar bezig zijn.
WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten
Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.