WUR start vijf nieuwe masteropleidingen met focus op duurzaamheid

2 maart 2022 Redactie Food

Met ingang van het academisch jaar 2022-2023 vervangt Wageningen University & Research de MSc Management, Economics and Studies (MME) met vijf nieuwe bedrijfs- en economie gerelateerde programma's met een sterke focus op duurzaamheid.

Programmadirecteur Paul Berentsen: "MME kreeg in 2018 een goede beoordeling van de visitatiecommissie. Maar we kregen ook feedback van studenten dat het programma te breed was, een duidelijk profiel miste, en dat ze meer diepgang wilden." Na een onderzoek naar de diepgang en het profiel van MME kreeg de universiteit groen licht voor de ontwikkeling van vijf specialistische masters met meer focus. “Dat geeft onze afgestudeerden een sterker profiel voor potentiële werkgevers. En als echte verbinders leren onze studenten nog meer om met mensen van verschillende achtergronden en afdelingen samen te werken.”

De nieuwe programma's:

  • Sustainable Business and Innovation
  • Supply Chain Analytics
  • Consumer Studies
  • Economics of Sustainability
  • Governance of Sustainability Transformations

Samen met de betrokken leerstoelgroepen heeft WUR de inhoud van de programma’s geplaatst in de context van de maatschappelijke uitdagingen van vandaag. Zo hebben de meeste masters een vak over de grote uitdagingen van duurzaamheid. Daarnaast is er veel aandacht voor de agro-food sector.

Bron: WUR

Altijd op de hoogte blijven?