WUR start vijf nieuwe masteropleidingen met focus op duurzaamheid

wur

Met ingang van het academisch jaar 2022-2023 vervangt Wageningen University & Research de MSc Management, Economics and Studies (MME) met vijf nieuwe bedrijfs- en economie gerelateerde programma's met een sterke focus op duurzaamheid.

Programmadirecteur Paul Berentsen: "MME kreeg in 2018 een goede beoordeling van de visitatiecommissie. Maar we kregen ook feedback van studenten dat het programma te breed was, een duidelijk profiel miste, en dat ze meer diepgang wilden." Na een onderzoek naar de diepgang en het profiel van MME kreeg de universiteit groen licht voor de ontwikkeling van vijf specialistische masters met meer focus. “Dat geeft onze afgestudeerden een sterker profiel voor potentiële werkgevers. En als echte verbinders leren onze studenten nog meer om met mensen van verschillende achtergronden en afdelingen samen te werken.”

De nieuwe programma's:

  • Sustainable Business and Innovation
  • Supply Chain Analytics
  • Consumer Studies
  • Economics of Sustainability
  • Governance of Sustainability Transformations

Samen met de betrokken leerstoelgroepen heeft WUR de inhoud van de programma’s geplaatst in de context van de maatschappelijke uitdagingen van vandaag. Zo hebben de meeste masters een vak over de grote uitdagingen van duurzaamheid. Daarnaast is er veel aandacht voor de agro-food sector.

Bron: WUR

Thema's
Lees ook
WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Onderzoekers van Wageningen University & Research zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere door hen ontwikkelde methodes voor de isolatie van Rubisco uit andere reststromen. Bij toepassing op grote...

Onderzoekers WUR geven verbeterpunten voor recycling van drankenkartons

Onderzoekers WUR geven verbeterpunten voor recycling van drankenkartons

In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben onderzoekers van Wageningen University & Research het recyclingpercentage van drankenkartons in Nederland berekend. Dit percentage komt uit op 31% in 2020. De onderzoekers gaven ook inzicht in verbeterpunten, die het recyclingpercentage in het meest gunstige scenario kunnen verhogen...