WUR start vijf nieuwe masteropleidingen met focus op duurzaamheid
Met ingang van het academisch jaar 2022-2023 vervangt Wageningen University & Research de MSc Management, Economics and Studies (MME) met vijf nieuwe bedrijfs- en economie gerelateerde programma's met een sterke focus op duurzaamheid.
Programmadirecteur Paul Berentsen: "MME kreeg in 2018 een goede beoordeling van de visitatiecommissie. Maar we kregen ook feedback van studenten dat het programma te breed was, een duidelijk profiel miste, en dat ze meer diepgang wilden." Na een onderzoek naar de diepgang en het profiel van MME kreeg de universiteit groen licht voor de ontwikkeling van vijf specialistische masters met meer focus. “Dat geeft onze afgestudeerden een sterker profiel voor potentiële werkgevers. En als echte verbinders leren onze studenten nog meer om met mensen van verschillende achtergronden en afdelingen samen te werken.”
De nieuwe programma's:
- Sustainable Business and Innovation
- Supply Chain Analytics
- Consumer Studies
- Economics of Sustainability
- Governance of Sustainability Transformations
Samen met de betrokken leerstoelgroepen heeft WUR de inhoud van de programma’s geplaatst in de context van de maatschappelijke uitdagingen van vandaag. Zo hebben de meeste masters een vak over de grote uitdagingen van duurzaamheid. Daarnaast is er veel aandacht voor de agro-food sector.
Bron: WUR
Thema's
Meer over
Lees ook
‘Makkelijk’ eten zorgt voor overeten
Hoe kan slimme technologie bijdragen aan gezonder eten? In het Wageningse voedingslab zijn ze dat aan het onderzoeken. Met behulp van sensoren, scanners, speciale camera’s en Artificiële Intelligentie (AI) wordt data verzameld over wat en hoe men eet.
WUR helpt bedrijven naar duurzamere verpakkingen met roadmap
Wageningen University & Research heeft drie bedrijven op weg geholpen naar duurzamere voedselverpakkingen. De drie winnaars van de Unpack Your Challenge kregen elk een wetenschappelijk onderbouwdeze roadmap mee met handvatten voor een succesvolle duurzame verpakkingsstrategie.
WUR: Houdbaarheids-iconen op verpakkingen kunnen voedselverspilling verminderen
Houdbaarheids-iconen op de verpakking kunnen consumenten helpen om minder voedsel te verspillen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. Het onderzoek laat zien dat het loont om te investeren in duidelijke houdbaarheidsinformatie op de verpakking en biedt aanknopingspunten voor de praktijk.