YB wordt coöperatie en zoekt investeerders

Yoghurt Barn logo

YB, voorheen bekend als Yoghurt Barn, wordt een coöperatie en zoekt ambassadeurs om via sharefunding mede-eigenaar te worden. Daarmee wil het bedrijf zich inzetten op internationale expansie met producten voor retail en foodservice.

YB begon tien jaar geleden met een vestiging in Utrecht en heeft inmiddels dertien eigen vestigingen. Met de hulp van investeringen wil YB ook aan de slag met rebranding en stapt het bedrijf vanaf het tienjarige jubileum over op een volledig plantaardig aanbod. Het bedrijf schrijft: “In dit nieuwe hoofdstuk zijn we een missiegedreven merk en coöperatie, waarin we naast onze eigen Barns in Nederland twee nieuwe bedrijfsonderdelen gestart zijn. Van een internationale franchise-tak met een eerste vestiging in Brussel tot het verder uitrollen en ontwikkelen van onze retail producten door heel Europa.”

Bron: YB

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Door vette winst op margarine, kan Unilever er toch vanaf

Door vette winst op margarine, kan Unilever er toch vanaf

Begin dit jaar zette Unilever zijn margarinedivisie te koop. Andere margarinemakers en levensmiddelenbedrijven halen hun neus op voor merken als Becel en Blue Band. Toch zijn de smeersels aantrekkelijk voor investeerders. Door Cécile Janssen - Foodlog Er is volop belangstelling voor de Unilever margarines onder investeerders, maar levensmiddelenbedrijven...