Zandbergen en Beyond Meat bouwen eerste Europese productielocatie

Nieuwe productielocatie Zandbergen en Beyond Meat

Plantaardig vleesproducent Beyond Meat breidt de samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat uit. Zandbergen bouwt een nieuwe productiefaciliteit in Zoeterwoude voor de productie van de plantaardige vleesproducten van Beyond Meat plaats.

Het wordt de eerste productiefaciliteit van Beyond Meat buiten de Verenigde Staten. De nieuwe fabriek moet het eerste kwartaal van 2020 gereed zijn. Door lokaal te produceren verkleint Beyond Meat de CO2-voetafdruk. Daarnaast kan Beyond Meat producten in heel Europa sneller leveren.

"De reactie van consumenten in Europa op de producten is positief en we kijken ernaar uit om die klanten beter te kunnen bedienen met lokaal geproduceerde producten. We zijn blij dat we sterke strategische partners, zoals Zandbergen, in Europa hebben om ons te helpen onze wereldwijde aanwezigheid te vergroten", aldus Seth Goldman, Executive Chairman van Beyond Meat.

Zandbergen World's Finest Meat startte vorig jaar met de distributie van Beyond Meat's producten in heel Europa, zowel in de foodservice als in retail. "Aangezien de vraag naar plantaardige producten in Europa blijft groeien, zijn we erg enthousiast dat we met Beyond Meat samen kunnen werken om hun innovatieve producten buiten de Verenigde Staten te produceren", aldus Adriaan Figee, Chief Commercial Officer van Zandbergen World's Finest Meat.

 

Thema's
Lees ook
Schouten Europe introduceert plantaardige tonijn

Schouten Europe introduceert plantaardige tonijn

Schouten Europe B.V. brengt TuNo op de markt. Met deze volledig plantaardige tonijn betreedt het Nederlandse familiebedrijf voor het eerst de markt van visvervangers.

Eiwitvezels uit soja

Eiwitvezels uit soja

Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees

De vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 8 tot en met 14 maart 2021. Het doel van deze week is om consumenten kennis te laten maken met vegetarisch eten.