Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland verbinden zich aan The Protein Cluster

Eiwittransitie over provinciale grenzen_foto Foodvalley

Foto: Foodvalley NL

De provincies Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland sluiten zich aan bij The Protein Cluster. Dit is een bedrijvennetwerk dat de provincies Gelderland en Overijssel in 2017 samen met Oost NL en Foodvalley NL startten. De samenwerking gaat op 13 oktober, tijdens de Foodvalley Summits, officieel van start.

Jeroen Willemsen, innovatiemanager bij Foodvalley NL, vertelt: “We brengen ondernemers uit verschillende provincies met complementaire ambities, netwerken, producten en faciliteiten, bij elkaar. En we begeleiden hen bij het ontwikkelen van een business-model. Telers, verwerkers en eindaanbieders bijvoorbeeld, en producenten en fooddesigners. De eiwittransitie stopt niet bij de grens van een provincie of een land. Deze samenwerking is daarom een mooie, nieuwe stap in de ontwikkeling van het eiwittransitie-ecosysteem dat we in gedachten hebben.”

Sneller groeien

Bedrijven kunnen met een interprovinciale aanpak sneller groeien. Dat weet Mark Laponder van Evolution Meats (www.evolutionmeats.com) als geen ander. De ondernemer ontwikkelt en produceert 100% plantaardige producten met de smaak en bite van vlees. “Als ondernemer kijk ik voorbij de grenzen van mijn eigen provincie, Gelderland. Een deel van onze grondstoffen komt bijvoorbeeld uit Zeeland, en de opslag en distributie van onze producten wordt verzorgd vanuit onze productielocatie in Limburg. Krijgen deze partners steun vanuit hun eigen provincie, dan hebben wij daar ook baat bij.”

 Bron: Foodvalley NL

Lees ook
Faba Factory ontwikkelt tofu van veldbonen

Faba Factory ontwikkelt tofu van veldbonen

Faba Factory, een samenwerking tussen BOON oprichter Michael Luesink, innovatie manager van BOON Food Concepts Elke Donkers en food designer Katja Gruijters, ontwikkelt een tofu van veldbonen. De peulvrucht dient in Nederland vooral als veevoer, maar de Faba Factory ziet er een toekomstige eiwitbron voor mensen in. Het product wordt tijdens de Dutch...

Bel Group gaat inzetten op plantaardige alternatieven

Bel Group gaat inzetten op plantaardige alternatieven

Bel Group, waar bijvoorbeeld Babybel en Boursin onder vallen, ontwikkelt voor alle zijn producten een plantaardig alternatief. La Vache qui rit komt in plantaardige vorm op de markt in de VS, UK, Canada en Duitsland. Eind oktober komt een plantaardige Boursin op de markt in de VS. Volgend jaar verschijnt daar een plantaardige mini Babybel.

Foodvalley Champions 2020 bekend

Foodvalley Champions 2020 bekend

De Nieuwe Melkboer, In Ovo en Grünten zijn uitgeroepen tot Foodvalley Champions 2020. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de Foodvalley Summits in de categorieën Eiwittransitie, Circulaire AgriFood en Voeding en Gezondheid. De jury beoordeelde op het innovatie karakter van de bedrijven en de impact van de innovaties. De winnaars krijgen onder andere...