Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland verbinden zich aan The Protein Cluster

7 oktober 2020
Foto: Foodvalley NL

De provincies Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland sluiten zich aan bij The Protein Cluster. Dit is een bedrijvennetwerk dat de provincies Gelderland en Overijssel in 2017 samen met Oost NL en Foodvalley NL startten. De samenwerking gaat op 13 oktober, tijdens de Foodvalley Summits, officieel van start.

Jeroen Willemsen, innovatiemanager bij Foodvalley NL, vertelt: “We brengen ondernemers uit verschillende provincies met complementaire ambities, netwerken, producten en faciliteiten, bij elkaar. En we begeleiden hen bij het ontwikkelen van een business-model. Telers, verwerkers en eindaanbieders bijvoorbeeld, en producenten en fooddesigners. De eiwittransitie stopt niet bij de grens van een provincie of een land. Deze samenwerking is daarom een mooie, nieuwe stap in de ontwikkeling van het eiwittransitie-ecosysteem dat we in gedachten hebben.”

Sneller groeien

Bedrijven kunnen met een interprovinciale aanpak sneller groeien. Dat weet Mark Laponder van Evolution Meats (www.evolutionmeats.com) als geen ander. De ondernemer ontwikkelt en produceert 100% plantaardige producten met de smaak en bite van vlees. “Als ondernemer kijk ik voorbij de grenzen van mijn eigen provincie, Gelderland. Een deel van onze grondstoffen komt bijvoorbeeld uit Zeeland, en de opslag en distributie van onze producten wordt verzorgd vanuit onze productielocatie in Limburg. Krijgen deze partners steun vanuit hun eigen provincie, dan hebben wij daar ook baat bij.”

 Bron: Foodvalley NL

Altijd op de hoogte blijven?