Zoetwarenbedrijf Cloetta reorganiseert productie in Nederland en België

Cloetta Fabriek Red Band

Foto: Cloetta Fabriek Roosendaal Spoorstraat

Het Zweedse zoetwarenbedrijf Cloetta, moederbedrijf van Red Band, is van plan om een nieuwe fabriek te bouwen in Nederland, die in 2026 in gebruik moet gaan. Daarvoor wil het bedrijf drie huidige fabrieken in Roosendaal en Turnhout sluiten.

Met de reorganisatie van fabrieken in Nederland wil Cloetta haar positie als toonaangevend zoetwarenbedrijf in Europa versterken. De bouw van de nieuwe fabriek gaat in 2023 van start. De investering kost naar verwachting 2,5 miljard Zweedse kronen. Dat is zo’n 236 miljoen euro. Er zijn ongeveer 350 mensen in Nederland en België werkzaam bij de fabrieken van Cloetta. Het bedrijf verwacht dat een groot deel hiervan een baan kan krijgen in de nieuwe fabriek.

Merken van Cloetta die in Nederland verkocht worden zijn onder andere Lonka, Sportlife, King, Venco en Red Band.

Bron: Cloetta

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Thema's
Lees ook
Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

De Ferrero-fabriek in Aarlen heeft van het Belgische voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Ferrero sloot begin april de deuren van de locatie in Aarlen na tientallen salmonellabesmettingen in Europa, die gelinkt waren aan de fabriek. Sinds vrijdag 17 juni mag de fabriek worden heropgestart.

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

ISM, de internationale vakbeurs voor chocolade, snoepgoed en zoetwaren in Keulen, vindt plaats van 23 tot 25 april 2023. De organisatie heeft in overleg met partners besloten de beurs van januari naar april te verplaatsen, in de hoop dat er tegen die tijd meer zekerheid is binnen de branche.

Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld

Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld

De heropstart van Ferrero-fabriek in Aarlen, die op 8 april werd stilgelegd als gevolg van een salmonellabesmetting in Kinder-chocoladeproducten, is uitgesteld. Ferrero hoopte de fabriek 13 juni te heropenen, maar de directie maakte vrijdag bekend extra tijd nodig te hebben.