Zoutzuurlek bij Coca-Cola Dongen

Bij Coca-Cola in Dongen heeft zoutzuur gelekt. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer is nog de hele ochtend bezig geweest om het vervuilde bluswater af te pompen.

Het lekken van de gevaarlijke stof gebeurde op woensdag 25 mei, laat in de avond, in de waterkamer, waar het toevoegen van water bij de siroop wordt voorbereid. Dat meldt Veiligheidsregio MWB.

De melding kwam binnen via het alarmsysteem. De brandweer was binnen enkele minuten ter plekke. Er waren op het moment van de melding geen mensen aanwezig in de ruimte.

Ruimte afgesloten

De 4500 liter zoutzuur is in een grote opvangbak in dezelfde ruimte terecht gekomen. De brandweer heeft meteen de ruimte afgesloten en ervoor gezorgd dat er geen dampen in de open lucht konden komen.

De brandweer is daarna een aantal uren bezig geweest om de dampen met water neer te slaan, zodat ze oplossen in water. Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Water afgepompt

Het verzuurde water is vervolgens afgepompt naar het riool van het eigen terrein van Coca-Cola en is dus niet in 'openbaar' water gekomen. Tegelijkertijd is begonnen met de afvoer van het zoutzuur naar een recyclingbedrijf.

Er is nooit sprake geweest van een gevaarlijk situatie, meldt Veiligheidsregio MWB. Er zijn slechts verlaagde concentraties in de directe omgeving van de ruimte gemeten. Na een uur was ook in dit gebied niets meer meetbaar.

Geen effect op productie

De werknemers van Coca-Cola konden vandaag gewoon aan het werk. Het incident heeft verder ook geen effect op het productieproces van het bedrijf.

De bewuste ruimte kan overigens nog steeds niet worden binnengegaan zonder beschermende middelen.

Lees ook:

Lees ook
Coca-Cola betreedt hard selzer-markt

Coca-Cola betreedt hard selzer-markt

Steeds meer drankenmerken lanceren een eigen hard seltzer. Ook Coca-Cola sluit zich hierbij aan. De frisdrankengigant introduceerde Topo Chico Hard Seltzer in september al op de Latijns-Amerikaanse markt. Nu volgen verschillende Europese landen, waaronder Nederland.

Coca-Cola introduceert de innovatieve KeelClip verpakking

Coca-Cola introduceert de innovatieve KeelClip verpakking

Frisdrankengigant Coca-Cola introduceert de KeelClip, een kleine kartonnen verpakking voor multipacks blik. Bij de KeelClip is de bestaande plastic krimpfolie vervangen door karton. Dit bespaart Coca-Cola jaarlijks 350.000 kilo nieuw plastic.

Coca-Cola brengt energiedrank op de markt

Coca-Cola brengt energiedrank op de markt

Vanaf eind april worden er twee nieuwe Coca-Cola producten toegevoegd aan het assortiment: Coca-Cola Energy en Coca-Cola Energy no sugar. Met deze cafeïne-bommetjes speelt The Coca-Cola Company in op de groeiende consumentenvraag naar energiedranken. Het nieuwe drankje van Coca-Cola bevat cafeïne van natuurlijke oorsprong, guarana-extract,...