Zuivelacademie wordt overgenomen door SOL en ZON

20 april 2022

Ketenorganisatie ZuivelNL draagt digitale kennis- en leeromgeving ‘de Zuivelacademie’ over aan Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en Zuivel Opleidingen Nederland (ZON). Op vrijdag 15 april werd de overdracht geformaliseerd door het tekenen van de overdrachtsovereenkomst door Hubert Andela (ZuivelNL), Arry Verhage (SOL) en Rien Komen (ZON).

Aanleiding voor de overdracht vormt een strategische heroriëntatie bij ZuivelNL. “Nu de thema’s arbeid en onderwijs niet meer tot onze kernactiviteiten behoren, zijn wij verheugd dat de continuering van Zuivelacademie naar de toekomst toe is geborgd en door het zuivelbedrijfsleven en ZON in samenwerking met de SOL zo goed is opgepakt. Wij zijn vol vertrouwen dat Zuivelacademie zich ook in de nieuwe setting verder kan ontwikkelen als ondersteunende kennistool voor werkenden in de zuivelindustrie”, aldus directeur Hubert Andela van ZuivelNL.

Samenwerking met zuivelbedrijven

Om de doorgang van de Zuivelacademie te realiseren is er met zestien zuivelbedrijven een overeenkomst gesloten. Hierin is afgesproken dat men proactief gebruik maakt van het platform, meewerkt aan het actueel houden en uitbouwen van de kennis- en leeromgeving en dat deelnemende bedrijven elk een gedeelte van de kosten dragen. De Zuivelacademie opent de deuren voor verdere vernieuwing en ontwikkeling. Hierin spelen de deelnemende bedrijven een bepalende rol.

De SOL neemt als penvoerder een organiserende, adviserende en administratieve rol op zich binnen de Zuivelacademie. De ZON neemt de actualisering, doorontwikkeling van de content, beheer en uitbouw van de online omgeving voor haar rekening.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Bron: Persbericht

Altijd op de hoogte blijven?