Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg_Struik

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.  

Met deze fusie vormen Struik en Zwanenberg een breed condern op het gebied van soepen, sauzen, conserven en maaltijden. Zwanenberg Food Group biedt werk aan 1.600 mensen die samen een omzet van € 420 miljoen realiseren. Bij Struik Foods Europe, dat een jaaromzet realiseert van € 120 miljoen, werken 200 mensen. Met de fusie vallen er geen ontslagen laten de bedrijven weten in een persbericht.

Aldo van der Laan, Chairman Zwanenberg Food Group: “Samen zijn Zwanenberg en Struik sterker dan ieder voor zich. Er zijn grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling.”
René van Drie van Struik Foods Europe: “Vandaag de dag is schaalgrootte cruciaal voor succes. Samen vormen de ondernemingen een sterke marktpartij. Zwanenberg is een uitstekende partner voor Struik, want zij is goed thuis in de segmenten waarop Struik zich richt: soepen, sauzen, knakworst en maaltijden.”

Zwanenberg Food Group

De geschiedenis van Zwanenberg Food Group begon in 1929 toen Theodorus Sebastianus van der Laan een vleeswarenfabriek in Den Haag startte. In de loop der jaren groeide de vleeswarenfabriek uit tot een een voedingsmiddelenconcern dat vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten produceert. Bekende merken van het concern zijn onder andere Kips (leverworst, paté, vega-producten, vleeswaren) en Huls (droge worst). Zwanenberg Food Group heeft productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Struik Foods Europe

Struik werd in 1950 opgericht en produceert soepen, sauzen, knakworst en maaltijden met merken als Struik, Ye Olde Oak (knakworst en ham in het VK) en Sonnen Bassermann (soepen en maaltijden in Duitsland). Het bedrijf is gevestigd in Voorthuizen. Sinds  2016 is Struik in handen van Fratelli B.V., een beleggingsvennootschap van de familie Van Drie.

 

Thema's
Lees ook
Struik sluit fabriek en doekt Belgische tak op

Struik sluit fabriek en doekt Belgische tak op

Soepen- en sauzenproducent Struik is van plan zijn vestiging in het Belgische Schoten te sluiten. Dit meldde moederbedrijf Struik Foods Europe afgelopen donderdag. Door de sluiting zullen 78 banen verdwijnen. De fabriek die gesloten dreigt te worden is van de dochteronderneming Chillfis, welke als onderdeel van Struik Foods Europe verse maaltijden...

Rikilt versterkt NVWA-lab met extra capaciteit en ‘innovatieve en sterke kennisbasis’

Rikilt versterkt NVWA-lab met extra capaciteit en ‘innovatieve en sterke kennisbasis’

Al 8 jaar is er sprake van een fusie van Rikilt, het Wageningse instituut voor voedselveiligheid, en het laboratorium van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). In september krijgt die fusie eindelijk zijn beslag, huizen de 128 NVWA-medewerkers in bij de 200 Rikilt-medewerkers én krijgt het nieuwe instituut een - dan bekend te maken - nieuwe...

VS voorwaardelijk akkoord met fusie Bayer en Monsanto

VS voorwaardelijk akkoord met fusie Bayer en Monsanto

De fusie van de agrochemische multinationals Bayer en Monsanto, eigenlijk een overname door Bayer ter waarde van $66 miljard (€53 miljard), is 29 mei voorwaardelijk goedgekeurd door de VS. Om monopolieposities te voorkomen kwamen de bedrijven met het Ministerie van Justitie overeen dat zij delen van hun activiteiten zullen verkopen. Diezelfde eis stelde...