Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg_Struik

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.  

Met deze fusie vormen Struik en Zwanenberg een breed condern op het gebied van soepen, sauzen, conserven en maaltijden. Zwanenberg Food Group biedt werk aan 1.600 mensen die samen een omzet van € 420 miljoen realiseren. Bij Struik Foods Europe, dat een jaaromzet realiseert van € 120 miljoen, werken 200 mensen. Met de fusie vallen er geen ontslagen laten de bedrijven weten in een persbericht.

Aldo van der Laan, Chairman Zwanenberg Food Group: “Samen zijn Zwanenberg en Struik sterker dan ieder voor zich. Er zijn grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling.”
René van Drie van Struik Foods Europe: “Vandaag de dag is schaalgrootte cruciaal voor succes. Samen vormen de ondernemingen een sterke marktpartij. Zwanenberg is een uitstekende partner voor Struik, want zij is goed thuis in de segmenten waarop Struik zich richt: soepen, sauzen, knakworst en maaltijden.”

Zwanenberg Food Group

De geschiedenis van Zwanenberg Food Group begon in 1929 toen Theodorus Sebastianus van der Laan een vleeswarenfabriek in Den Haag startte. In de loop der jaren groeide de vleeswarenfabriek uit tot een een voedingsmiddelenconcern dat vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten produceert. Bekende merken van het concern zijn onder andere Kips (leverworst, paté, vega-producten, vleeswaren) en Huls (droge worst). Zwanenberg Food Group heeft productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Struik Foods Europe

Struik werd in 1950 opgericht en produceert soepen, sauzen, knakworst en maaltijden met merken als Struik, Ye Olde Oak (knakworst en ham in het VK) en Sonnen Bassermann (soepen en maaltijden in Duitsland). Het bedrijf is gevestigd in Voorthuizen. Sinds  2016 is Struik in handen van Fratelli B.V., een beleggingsvennootschap van de familie Van Drie.

 

Thema's
Lees ook
Unilever en Zwanenberg Food Group bundelen krachten

Unilever en Zwanenberg Food Group bundelen krachten

Unilever wil een strategische samenwerking aangaan met Zwanenberg Food Group. Dit betekent dat Unilever haar vlees-, saus- en soepfabriek in Oss verkoopt aan Zwanenberg Food Group. Zwanenberg wil een volume van circa 18.000 ton van haar vleesconservenproductie in 2019 overplaatsen naar deze fabriek. Hiermee groeit het geproduceerde vleesvolume in de...

HSF Logistics fuseert met N&K Spedition

HSF Logistics fuseert met N&K Spedition

HSF Logistics is gefuseerd met de Deense branchegenoot N&K Spedition. De transporteurs van geconditioneerde voedingsmiddelen kunnen zo nog beter inspelen op de trend dat Europese foodproducenten een toenemende internationale afzet hebben. Beide bedrijven werkten al sinds 2007 intensief samen. Nu zijn ze op 1 januari samengegaan. Door de fusie ontstaat...

Bierfusie AB Inbev en SABMiller definitief

Bierfusie AB Inbev en SABMiller definitief

De overname van SABMiller door AB Inbev is definitief geworden. Dat meldt AB Inbev. De megafusie tussen de twee grootste brouwers is daarmee een feit. AB Inbev kondigde in september 2015 aan SABMiller te willen overnemen. Op 13 oktober 2015 werd daar definitief mee ingestemd. Daarna volgde een langdurig proces waarin AB Inbev enkele brouwerijen en activiteiten...