Zwanenberg en Struik in gesprek over fusie

struik-foods

Vleesproducent Zwanenberg Food Group en soepen- en sauzenproducent Struik Foods voeren fusiegesprekken. Dat meldt de Telegraaf. Zwanenberg heeft via hun pr-bureau bevestigd dat er aftastende gesprekken hebben plaatsgevonden.

De familie Van der Laan, eigenaar van Zwanenberg, zou de gesprekken hebben gevoerd met de familie Van Drie. Zwanenberg is de grootste van de twee, en produceert vooral houdbaar vlees en sauzen. Gezamenlijk zouden de bedrijven een omzet kunnen genereren van zo’n €600 miljoen. Zwanenberg heeft met een kort bericht bevestigd dat er aftastende gesprekken zijn gevoerd maar benadrukt dat daar nog geen conclusies aan verbonden kunnen worden.

De familie Van Drie, die hun geld verdienden met het gelijknamige kalfsvleesbedrijf, werd in 2016 eigenaar van Struik Foods nadat Hans Struik het familiebedrijf vanwege financiële problemen moest verkopen.

Zwaar weer

Familiebedrijf Struik Foods is vanaf de oprichting in 1950 tot aan 2014 bestuurd door vader en zoon Struik. In 2014 werd Hans Ernest aangetrokken als adviseur van de directie en de familie, en niet veel later werd hij benoemd tot CEO. Struik Foods draaide toen al een aantal jaren moeizaam. De miljoeneninvestering van de familie van Drie in 2016 heeft de financiële positie wel verbeterd, maar Struik Foods bleef negatieve cijfers houden. In februari 2017 nam Erik Schut het stokje over van Ernest, maar ook hij kon het tij niet keren. In het najaar van 2018 is hij zonder aankondiging bij het bedrijf vertrokken.

Lees ook
DSM fuseert met Zwitserse branchegenoot Firmenich

DSM fuseert met Zwitserse branchegenoot Firmenich

Chemieconcern DSM gaat fuseren met Firmenich, een bedrijf uit Zwitserland. Het bedrijf heet straks DSM-Firmenich. Met de fusie willen de bedrijven twee ‘iconische’ bedrijven samenvoegen en marktleider worden op het gebied van creatie en innovatie in voeding, beauty en welzijn.

Zwanenberg Food Group gaat productielocatie Voorthuizen sluiten

Zwanenberg Food Group gaat productielocatie Voorthuizen sluiten

In 2023 wil Zwanenberg Food Group de productielocatie in Voorthuizen sluiten. De productie van knakworst en soepen vindt voortaan plaats in Oss, waar de productielijnen worden uitgebreid. Reden is de stijging van de productiekosten, zoals grondstoffen, energie en verpakkingen.

Zwanenberg Food Group honderdste stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group honderdste stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group heeft zich aangesloten als stakeholder bij Samen Tegen Voedselverspilling. Deze stichting zet zich in tegen voedselverspilling. Ook Zwanenberg Food Group draagt zijn steentje bij door onder andere reststromen te verwerken tot soepen en sauzen.