Zwanenberg Food Group wil Business Unit Fresh verkopen aan Ter Beke

Zwanenberg_rauwe ham

Voedingsmiddelenbedrijf Zwanenberg Food Group wil de Business Unit Fresh verkopen aan het Belgische Ter Beke NV. De Business Unit Fresh produceert gesneden en ambachtelijke vleeswaren. Onder deze Business Unit vallen de productielocaties van Zwanenberg in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer.

De reden voor de voorgenomen verkoop is dat Zwanenberg zich wil richten op de verdere groei van haar overige activiteiten in Ambient Foods (conserven) en producten onder de merken Kips en Huls. De Ondernemingsraad wordt om advies gevraagd. Ook zijn de vakbonden geïnformeerd, evenals de medewerkers.

Business Unit Fresh

De Business Unit Fresh van Zwanenberg realiseert een omzet van € 130,6 miljoen en omvat drie vestigingen. In Aalsmeer worden vleeswaren gesneden en voorverpakt voor de retail- en de out-of-homemarkt. In Borculo en Zoetermeer worden onder meer ambachtelijke vleeswaren geproduceerd.

Voornaamste afnemers van de productgroepen zijn retailers (supermarktketens, detailhandel) en de out-of-homemarkt: onder andere zorg- en onderwijsinstellingen, benzinestations en bedrijfscateraars. Op het gebied van productkwaliteit, category management en logistiek hebben de ondernemingen een uitstekende reputatie.

Ter Beke NV

Ter Beke is een Belgische verse voedingsgroep die een uitgebreid assortiment kwalitatieve verse voedingsproducten en bijbehorende diensten produceert en vermarkt in tal van Europese landen. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in productie en verkoop van vleeswaren en koelvers bereide gerechten vanuit negen vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Polen. Bij Ter Beke werken ongeveer 2.000 medewerkers. Ter Beke is sinds 1986 genoteerd op Euronext Brussel en realiseerde in 2016 een omzet van € 418,6 miljoen.

Zwanenberg Food Group

Zwanenberg Food Group heeft 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen (2016).  Zwanenberg beschikt over twaalf eigen productielocaties in Nederland (zeven), het Verenigd Koninkrijk (drie) en de Verenigde Staten (twee). Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd.

In juli 2017 kondigde Zwanenberg een strategische samenwerking aan met Unilever. Deze samenwerking houdt in dat Unilever haar vlees-, saus- en soepfabriek in Oss verkoopt aan Zwanenberg Food Group en zelf de producten blijft vermarkten.

Lees ook:

       
Lees ook
Omzetstijging Ter Beke

Omzetstijging Ter Beke

Ter Beke sloot de eerste helft van 2022 af met een hogere omzet en lagere bedrijfswinst. In totaal kwam de omzet van de Belgische vleeswaren en diepvriesmaaltijdenproducent uit op 373 miljoen euro. Dat meldt Ter Beke in een persbericht op de website.

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

Branchevereniging VNV aangesloten bij FNLI

Branchevereniging VNV aangesloten bij FNLI

De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) heeft zich aangesloten bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Maarten Elsinga, CEO Zwanenberg Food Group gaat VNV vertegenwoordigen in het FNLI-bestuur.